Кои сателитски плочи се подобри - директен фокус или неутрализирање?

Дизајнот на антената за офсет е избран на таков начин што конверторот не ја прикрива ефективната област на ретровизорот. Во антена со директен фокус, конверторот со протези за прицврстување покрива дел од неговата површина. Со зголемување на вкупната површина на антената, овој ефект станува сè помалку значаен. Затоа, со големини на антена до 1,5 - 1,6 m, според наше мислење, се претпочита да се инсталираат антени за офсет. Антената антена има и предност што е монтирана скоро вертикално, така што врнежите не се акумулираат во неа, што може да влијае на квалитетот на приемот, особено во зима.

Кои сателитски плочи се подобри - директен фокус или неутрализирање?
Кои сателитски плочи се подобри - директен фокус или неутрализирање?
Кои сателитски плочи се подобри - директен фокус или неутрализирање?
Кои сателитски плочи се подобри - директен фокус или неутрализирање? Кои сателитски плочи се подобри - директен фокус или неутрализирање? Кои сателитски плочи се подобри - директен фокус или неутрализирање?Home | Articles

July 2, 2022 01:17:44 +0300 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting