Кога да изберете LCD телевизор

Кога ќе дојде светло време на донесување свесна одлука за промена на стариот телевизор, веднаш се поставува прашањето, што треба да биде ново? Треба ли да изберам докажано време на екранот на „ЛЦД“ или е подобро да се купи натрупана „ плазма “? станува корисно објективно да се разберат предностите и проблематичните области на секоја од опциите со цел да се направи најдобриот избор на LCD телевизор или која било друга.
Познато е како работи екранот на CRT. Електроните што минуваат низ зрачната цевка нокаутираат фотони. Секоја обележана точка на екранот добива различна боја поради мешањето на црвени, сини и зелени нијанси. Заедничката активност на сите точки создава значајна слика на екранот. Стапката на треперење на екранот треба да биде стандардна - рамки во секунда. CRT TV ги има следниве главни недостатоци:
- димензионален уред;
- штетно за здравјето со електромагнетно зрачење;
- сликата на екранот може да трепери.
Изборот на ЛЦД-телевизор може да биде во сенка на ваквите информации. Покрај тоа, ЛЦД-телевизорот можеби не е толку светла, контрастна како плазмата. Имајте помали агли на гледање.
Што може да биде попријатно да поминете една вечер во друштво на вашата сродна душа, да гледате филмови на голем LCD телевизор и да седите на мек и удобен италијански тросед. Сигурен снабдувач на италијански мебел Елитен стил ќе ви помогне да изберете и да купите добра софа за спалната соба.
Плазматскиот екран нема треперење или зрачење, што е побезбедно за човечкото тело. Но, LCD телевизорот троши многу помалку електрична енергија. Изборот на ТВ-приемник може да се заснова и врз цената на уредот. Во овој случај, треба веднаш да ги наведете преференциите во однос на големината на дијагоналата на екранот. Ако целта на купувањето е голем широк телевизор, попрофитабилно е да купите плазма, а со мала дијагонала, ЛЦД-телевизор.
Значителен недостаток на плазма екранот е неговото согорување, како резултат на што плазмата трае помалку години во споредба со LCD телевизорот. Вториот има многу пониска работна температура на уредот, а распределбата на пиксели не е страшна за нив.
Исклучително е тешко недвосмислено да се направи предност во корист на одредена технологија и да се направи специфичен избор на ТВ. Вреди да се запамети генералниот тренд кон пониски цени, како и потребата за истражување на целото снабдување со уреди.

Кога да изберете LCD телевизор
Кога да изберете LCD телевизор
Кога да изберете LCD телевизор
Кога да изберете LCD телевизор Кога да изберете LCD телевизор Кога да изберете LCD телевизорHome | Articles

November 28, 2022 17:12:47 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting