Кога да изберем LCD телевизор

Когато настъпи светъл момент за вземане на съзнателно решение да смените стария си телевизор, веднага възниква въпросът, какво трябва да бъде ново? Трябва ли да избера доказано време на екрана на "LCD", или е по-добре да купя натрупана " плазма "? става полезно да се разберат обективно предимствата и проблемните области на всяка от опциите, за да се направи най-добрият избор на LCD телевизор или друг.
Известно е как работи екранът на CRT. Електроните, преминаващи през лъчевата тръба, избиват фотоните. Всяка подчертана точка на екрана придобива различен цвят поради смесването на червени, сини и зелени нюанси. Съвместната дейност на всички точки създава смислено изображение на екрана. Честотата на трептене на екрана трябва да бъде стандартна - кадъра в секунда. CRT TV има следните основни недостатъци:
- габаритно устройство;
- Вреден за здравето от електромагнитно излъчване;
- изображението на екрана може да мига.
Изборът на LCD телевизор може да бъде засенчен от такава информация. Освен това LCD телевизорът може да не е толкова ярък, контрастен като плазмата. Имат по-малки ъгли на видимост.
Какво по-приятно да прекарате една вечер в компанията на половинката си, да гледате филми на голям LCD телевизор и да седите на мек и удобен италиански диван. Надежден доставчик на италиански мебели в елитен стил ще ви помогне да изберете и закупите добър диван за спалнята.
Плазменият екран няма трептене или лъчение, което е по-безопасно за човешкото тяло. Но LCD телевизорът консумира много по-малко електричество. Изборът на телевизор може да се основава и на цената на устройството. В този случай трябва незабавно да очертаете предпочитанията си по отношение на размера на диагонала на екрана. Ако целта на покупката е голям широк телевизор, по-изгодно е да закупите плазмен и с малък диагонал LCD телевизор.
Значителен недостатък на плазмения екран е неговото изгаряне, в резултат на което плазмата издържа по-малко години в сравнение с LCD телевизор. Последният има много по-ниска работна температура на устройството и разпределението на пиксели не е страшно за тях.
Изключително трудно е еднозначно да се направи предпочитание в полза на определена технология и да се направи конкретен избор на телевизор. Струва си да си припомним общата тенденция към по-ниски цени, както и необходимостта от проучване на цялото предлагане на устройства.

Кога да изберем LCD телевизор
Кога да изберем LCD телевизор
Кога да изберем LCD телевизор
Кога да изберем LCD телевизор Кога да изберем LCD телевизор Кога да изберем LCD телевизорHome | Articles

December 5, 2022 03:03:47 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting