Клучни карактеристики на LED телевизорите

Главната и фундаментална разлика помеѓу ЛЕР ТВ и ТВ со течен кристал е само во начинот на кој матрицата е осветлено. LCD уредите користат флуоресцентни светилки, LED телевизорите користат LED диоди.
ЛЕД телевизор е способен да ги репродуцира боите попрецизно отколку ЛЦД телевизорот. Реалноста на сликата е зголемена, станува поприродна. Исто така, се подобрија опциите за приказ за осветленост и контраст. Доволно е да се погледне опсегот на уреди од овој тип, претставен на страниците http://foxmart.ua/led-televizory.html, за да се забележи значително намалување на дебелината на екранот. Во комбинација со 40% намалување на трошоците за енергија, придобивките од LED телевизорите се јасни.
Достапни се модели со различни видови на осветлување: странично и задно. Првиот се карактеризира со поставување на LED диоди надолжно во однос на екранот, поради што уредот станува ултра-тенок. Во телевизорите со позадинско осветлување, диодите се инсталираат зад екранот, што предизвикува рамномерно паѓање на светлината. Таквите уреди имаат одличен контраст, црното изгледа подобро, сепак, екранот „ станува подебел “.
Се користат различни опции за монтирање на LED телевизори: наклонет, слика или вртлив. Дијагоналата на LED телевизорите е обично 16-60 инчи, па затоа нема да биде тешко да се најде уред во просторија со која било област. Покривот на екранот може да биде мат или сјаен. Некои LED телевизори имаат 3D функција, сепак, тие чинат соодветно. Квалитетот на сликата зависи и од брзината на скенирање. Ако е 60 години, понекогаш сликата може да биде заматена, заматена. Пожелно е овој параметар да биде поголем од 100.
Со поврзување на вашата набавка, веднаш ќе го забележите квалитетот на сликата. Тоа е поредок по големина поголем отколку кај LCD телевизорите. Верувајте ми, ЛЕД-телевизорите ја оправдуваат финансиската инвестиција, покрај високо-квалитетни слики, тие исто така имаат стилски дизајн и се достојни за украсување на секоја дневна соба.

Клучни карактеристики на LED телевизорите
Клучни карактеристики на LED телевизорите
Клучни карактеристики на LED телевизорите
Клучни карактеристики на LED телевизорите Клучни карактеристики на LED телевизорите Клучни карактеристики на LED телевизоритеHome | Articles

December 2, 2022 01:25:32 +0200 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting