Клима и комфор за ладилник

Секој фрижидер има свои индикатори на кои работи нормално. На пример, ова може да биде температурата на околината. Овие параметри се вклучени во одредувањето на климатската класа на секој фрижидер. Постојат неколку видови на климатска класа:
1. Класа N (нормално). Претпоставува амбиентална температура од +16 - + 32 степени.
2. Класа SN (субнормално). Тука температурата се движи од +10 до + 32 степени.
3. Класа ST (суптропска). Температурата на околината е од +18 до +38 степени.
4. Класа Т (тропска). Температурата може да се движи од +18 до + 43.
Повеќето од нашите пазари имаат фрижидери кои припаѓаат на „ нормалната “ и „ субнормална “ класа на клима (N или SN). Но, поради фактот што летниот период е прилично жежок, и има температура многу повисока од +32 степени, производителите почнаа да размислуваат за повеќекласни ладилници. Во моментов, тие произведуваат фрижидери од класата N-ST или SN-ST. Како резултат, температурниот опсег на ладилникот има проширено значење.
Изборот на фрижидер мора да биде придружен со проучување на климатската класа. Сите внатрешни услови за работа на овој фрижидер мора точно да одговараат на неговите перформанси. Исто така, секој фрижидер е опремен со сите потребни погодности за удобна употреба. На пример, секој фрижидер има полици што се направени од пластика. Но, може да има полици од метал или стакло. Најудобните полици се стакло. Направени се од калено стакло. Заедно со нивната неверојатна издржливост, тие лесно се чистат и имаат совршено рамна површина. Покрај тоа, секоја полица е снабдена со брави што ќе спречат полица да падне при отстранување на производот.
Секој фрижидер обезбедува широк спектар на опции за поставување полици. Висината на полиците целосно зависи од желбите на сопственикот. Фрижидерот е осветлен со една или две сијалици. Осветлувањето треба да се наоѓа на предниот раб кон внатрешноста. Загради се достапни за погодно позиционирање на шишињата. Некои фрижидери може да имаат дополнително осветлување. Најчесто оваа врата. Домашна шипка може да се исече на вратата од одделот за ладилник. Може да има дури и снабдување со ладна вода и мраз. За да го направите ова, тие се специјално поврзани со водоснабдувањето.

Клима и комфор за ладилник
Клима и комфор за ладилник
Клима и комфор за ладилник
Клима и комфор за ладилник Клима и комфор за ладилник Клима и комфор за ладилникHome | Articles

December 2, 2022 00:33:01 +0200 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting