Квалитет и сигурност на ARDO

И покрај огромниот број на производители на машини за перење кои во моментов се борат за „ рака и срце “ на домашниот потрошувач, меѓу целата легија на машини за перење, опремата под марката Ардо се издвојува до ден-денес. Тој се в loveуби во домашните потрошувачи заради едноставноста и неповолните услови за работа, како и за исклучителната сигурност, која ретко се наоѓа дури и кај автомобилите од највисоката категорија на цени. Ова стана можно благодарение на најстрогата контрола на квалитетот, благодарение на што неисправните производи едноставно немаат шанси да ја напуштат производствената област.
Целокупната опрема ARDO се произведува само во фабриките во Италија, каде што секоја фаза на производство е внимателно следена, а готовите производи се подложени на строго тестирање во работењето. Можете да купите добри апарати за домаќинство директно од магацинот и да добиете значителен попуст.
Квалитетот на производот и автоматизацијата на процесите се карактеристични за сите фази на производство. По составувањето на празнините и заварувањето, пред конечното сликање на телото, тие се третираат со кафореза. Ваквата обработка гарантира сигурна заштита на металот од корозија. Резервоарите се направени од два вида: емајлиран челик и нерѓосувачки челик. Резервоарите од првиот тип се пукаат на температура од 800 степени, што им гарантира заштита од корозија и ја зголемува сигурноста на машината за перење. Резервоарите од не'рѓосувачки челик во машините за перење ARDO се познати по нивната висока издржливост.
Посебно внимание се посветува на процесот на производство на тапани од не'рѓосувачки челик. Во нивното производство, потребно е да се набудува висока прецизност и темелност на обработката, бидејќи тие се главниот елемент што обезбедува висококвалитетно перење. Седум склопни линии, гарантирајќи флексибилно производство и можност за брзо преминување кон нови модели, му овозможуваат на Антонио Мерлони да произведе цел спектар на производи за да ги задоволи различните потреби на потрошувачите.
Визуелната и електронската контрола го исклучуваат присуството на надворешни и внатрешни дефекти. По проверка на машините за перење Ardo на посебен штанд, можноста за истекување на вода е целосно исклучена. Пред пратката, неколку машини за перење од серија случајно се проверуваат во лабораторијата за да се проверат перформансите и нивото на квалитет на производите. Тестови за сигурност се вршат во лабораторија - неколку циклуси на перење и механички стрес симулираат различни услови за работа.Новите модели се тестираат во прототипот лабораторија, а составните делови се проверуваат за да се осигура дали материјалите ги исполнуваат наведените карактеристики. Сите фрижидери и замрзнувачи се контролирани од компјутер. Петнаесет климатски комори создаваат најразлични услови во животната средина. Нивото на бучава се следи во акустичните комори. Проверени се и компонентните делови од добавувачите. Во последниве години, целта и активноста на компанијата беше планирање и спроведување на инвестиции насочени кон можноста да се спротивстават на конкуренцијата на европско ниво.
Квалитетот на стоката е потврден со меѓународни сертификати, вклучително и ISO 9001. Производите на ARDO се овластени во Русија, тие добија право да ја користат ознаката Ростест. Во исто време, квалитетот е успешно комбиниран со цената на фрижидерите, машините за перење, машините за миење садови и аспираторите.

Квалитет и сигурност на ARDO
Квалитет и сигурност на ARDO
Квалитет и сигурност на ARDO
Квалитет и сигурност на ARDO Квалитет и сигурност на ARDO Квалитет и сигурност на ARDOHome | Articles

December 2, 2022 01:59:16 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting