Карактеристики на замрзнувачот

Најважните карактеристики на замрзнувачите може да се споредат со оние на фрижидерите. Овие вклучуваат корисен волумен на замрзнувачот, климатска класа, колку електрична енергија троши опремата. Но, постојат индикатори кои се карактеристични само за замрзнувачите. Без систем за мраз. Секој западен фрижидер е опремен со овој систем. Ако го земеме предвид рускиот пазар, тогаш можете да најдете само една компанија што го користи. Ова е Стинол. Но, дури и најжестоките противници на овој систем се согласуваат дека тој е многу пати поудобен и поефикасен. Ако производите се чуваат подолго време, тогаш тие нема да изгледаат како замрзната грутка. Но, системот „Без мраз“ има и негативна страна.
Неговата употреба промовира побрзо испарување на влагата од површината на производите. Како резултат на тоа, замрзнатиот производ се суши во таков фрижидер многу побрзо. Значи, ако има замрзнувач со овој систем дома, тогаш се претпочита да ги чувате сите производи во спакувана форма. Фрижидер опремен со Без мраз нема потреба од одмрзнување. Но, за хигиенски цели, се препорачува да се вентилира и да се мие еднаш годишно. Класичните фрижидери мора да се исклучуваат еднаш годишно, отворајќи ја дупката за одвод. Во овој случај, потребно е да се стави контејнер каде што ќе се исцеди топената вода.
Замрзнувачите, исто така, имаат режим на брзо замрзнување, својствен само за нив. Користењето на овој метод ви овозможува да ја замрзнете храната многу брзо. Во исто време, сите достапни витамини и хранливи материи ќе бидат зачувани во него. Важен факт е дека ледените кристали не можат да се формираат во храната за време на процесот на брзо замрзнување. Како резултат, клеточната мембрана нема да се скрши. Овој феномен може да се забележи кај оние производи кои постепено се замрзнуваат.
За да го користите режимот за брзо замрзнување, потребно е однапред да ја активирате оваа функција, пет часа пред моментот кога производите ќе бидат поставени таму. Температурата постепено ќе опаѓа. По подготвителниот момент, можете да ги поставите сите потребни производи за замрзнување. Тие ќе замрзнат веднаш и нема да можат да ја загреваат храната во близина со нивната топлина. После еден ден, фотоапаратот може да се префрли во режим „ складирање “.

Карактеристики на замрзнувачот
Карактеристики на замрзнувачот
Карактеристики на замрзнувачот
Карактеристики на замрзнувачот Карактеристики на замрзнувачот Карактеристики на замрзнувачотHome | Articles

December 2, 2022 01:09:39 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting