Как да се пера в машина и да се поддържа формата му

Пухеното яке днес е достъпно, удобно, леко, универсално облекло, което е алтернатива на класическите видове зимни дрехи от горната група. Подобно на дънките, пухеното яке преди се използваше изключително като специално работно облекло. В наши дни тя здраво влезе в живота ни като вид облекло, което е ежедневие през студения сезон.
Както всеки тип дрехи, долните якета са склонни да се замърсяват. Възниква логичен въпрос за правилното почистване на пухеното яке от мръсотия. Като правило пухеното яке се пере в пералнята. Има няколко правила за това как да перете пуховик в пералня за най-добро запазване на външния вид и топлоизолационните свойства на продукта.
Преди да измиете пуховик, трябва да подготвите продукта
- закопчайте всички ципове, копчета или копчета;
- обърнете долното яке на грешната страна.
Не накисвайте пуховик преди пране.
Необходимо е да измиете пуховика при температура не повече от 30 градуса при деликатен цикъл на пране, като използвате специални течни почистващи препарати. Препоръчително е да изплакнете пухеното яке в режим на деликатно изплакване с подмяна на вода.
В резултат на неправилно измиване на продукта се образуват бучки пух, които трудно се разграждат и разпределят разсеяната маса пух след измиване и изсушаване на продукта. Във връзка с това редица производители в препоръките си за това как да перете пуховик в пералня посочват, че пуховите якета трябва да се перат заедно с топки за тенис. Топчетата разбиват пухчето по време на целия цикъл на пране, като по този начин свеждат до минимум образуването на трудно чупливи бучки пух. Въртенето на пуховика в машината трябва да се извършва при ниски скорости, без изваждане на топките. Изсушаването на продукта може да се извършва както в пералня, така и в близост до всеки източник на топлина. Не трябва да сушите пухеното яке върху кърпа или одеяло, тъй като те забавят циркулацията на въздуха, увеличавайки времето за сушене. Необходимо е да разклащате пухеното яке по време на сушене, като биенето на възглавница, за да разпределите перата по-равномерно.
Следвайки тези прости препоръки, можете лесно и просто да се грижите за любимия си пуховик дълго време, запазвайки външния му вид и топлоизолационни свойства.

Как да се пера в машина и да се поддържа формата му
Как да се пера в машина и да се поддържа формата му
Как да се пера в машина и да се поддържа формата му
Как да се пера в машина и да се поддържа формата му Как да се пера в машина и да се поддържа формата му Как да се пера в машина и да се поддържа формата муHome | Articles

December 2, 2022 01:57:32 +0200 GMT
0.009 sec.

Free Web Hosting