Как да изберем DVR

Автомобилният рекордер е много полезно устройство за автомобилистите, което ви позволява да записвате аудио и видео информация за пътната обстановка от автомобила. Днес сред куп инциденти и спорни транспортни ситуации такова нещо е жизненоважно за водача на всяка кола.
Най-често DVR се използват, за да докажат своята невинност в определен проблем, било то злополука, транспортна настройка или незаконни действия на служители на пътна полиция. След това нека се опитаме да отговорим на въпроса: как да изберем DVR и да разберем какво е в детайли!
Сред бързо напредващия научен и технологичен прогрес и куп производители, предлагащи своето цифрово оборудване, е много лесно да се объркате в имена и термини. Каква е разликата между това или онова устройство? Какви " клопки " ви очакват при избора? С какви въпроси се сблъскват потребителите и кое е първото нещо, на което трябва да се обърне внимание при избора на DVR за кола?
Метод за монтиране на DVR
Важен параметър, свързан с механиката, а не с електрониката на устройството. За дългосрочна експлоатация без повреди, устройството трябва да бъде здраво закрепено на правилното място на автомобила и най-важното да има добра видимост, без да привлича вниманието на водача и без да го отвлича от ситуацията на пътя.
Универсални записващи устройства със стъклен монтаж. Те обикновено са прикрепени към стъклото с помощта на обикновена вендуза. Преносимите рекордери от този тип са много лесни за инсталиране. Всеки без излишни проблеми и проблеми самостоятелно ще инсталира такова устройство в колата си. Също така няма да има трудности с ъгъла на наклона на рекордера, такъв монтаж е много удобен за използване. Ахилесовата пета на този тип закрепване е неговата ненадеждност и недостатъчна безопасност. Проблемът може да бъде особено остър през извън сезона и през зимата, когато температурната разлика в автомобила при включен климатик е значителна. Освен това такъв регистратор трябва да се крие по-често, тъй като е на видно място, той привлича ненужно внимание. Друга отрицателна точка е захранването на рекордера, възможно е само от запалката, няма да работи за свързване на устройството по друг начин.
Автомобилни скоби, вградени в стъклото за обратно виждане. Тук, на първо място, си струва да се отбележи надеждността на закрепването на устройството и доброто местоположение и секретността на рекордера (няма да е необходимо да бъде скрит от любопитни очи и постоянно премахван през нощта). Освен това има постоянен имейл. захранване към автомобилната мрежа. Друг интересен момент е агрегирането на функции. Като приятни допълнения към устройства от този тип можете да намерите монитор за свързване на камера за обратно виждане или например радар детектор. Недостатъците включват само високата цена на устройството и инсталирането на DVR, тъй като определено ще трябва да се инсталира в специализиран автоцентър.
Видеорегистратори с отделно свързани камери. Такива записващи устройства структурно се състоят от отделен блок за видеозапис, камера и монитор за гледане на заснетия видеоклип. Особеността на блока за видеозапис е, че с негова помощ можете да свържете няколко камери едновременно и да запишете пътната обстановка от няколко гледни точки. В този случай определено не рискувате да пропуснете важна подробност от инцидента. Трудно е да се открие такова устройство, тъй като устройството е инсталирано скрито, например под таблото на автомобил. Камерите могат да бъдат поставени навсякъде, отпред и отзад на колата. Това решение е най-удобното и професионално. Сложността на монтажа и цената се компенсират от удобството на дизайна и използването.
Оптика
Оптиката и обективът играят една от основните роли в DVR, тъй като с помощта на тях се записва изображението. Освен това видеорегистраторът трябва да заснеме изображението и да заснеме не само ситуацията в колата, но и далеч отвъд нея. Следователно ъгълът на гледане на обектива също трябва да играе решаваща роля при избора. Ако ъгълът на гледане е по-малък от интервала от 90 до 1400, тогава не препоръчваме да го закупите, тъй като има вероятност даден важен детайл от инцидент или друга ситуация просто да се изплъзне от вниманието ви или да не попадне в рамката , информацията за колите, които се разхождат в съседната лента е особено подходяща. Трябва да внимавате и с голям ъгъл на гледане, тъй като в този случай изображението може да се изкриви и да стане невъзможно да се разпознаят някои важни детайли, като номера на автомобила.
Запазване и обработка на изображения
За да гледате видеото на вашия компютър, трябва да го запишете в цифров формат. Във връзка с това трябва да обърнете голямо внимание на редица параметри, които са отговорни за качеството на изображението:
Разделителната способност на изображението е може би най-важната характеристика. Днешните видеорегистратори ви позволяват да записвате видеоклипове с различна резолюция. От VGA 640 на 480 до Full HD с 1920 на 1080 пиксела. Всички знаят, че колкото по-висока е разделителната способност, толкова по-подробни ще бъдат изображенията и видеоклиповете от DVR. Понякога това е много важно, ако трябва да помислите за малки части от автомобил, като например състояние. номер или марка на колата.
Броят на кадрите в секунда. Също така най-важният параметър. Той показва броя на кадрите, заснети за секунда от времето. Тази характеристика се нарича още скорост на запис на DVR. Колкото по-голям е броят на кадрите, толкова по-добре ще бъде видеото и ще можете да проследявате динамиката на инцидент или други важни моменти. Днешните видеорегистратори ви позволяват да снимате със скорост най-малко 25 кадъра в секунда.
Разширение или формат на файла. Съвременният софтуер ви позволява да компресирате видео, така че загубата на качество на изображението да е минимална. Това се дължи главно на факта, че обемът на картите с памет на DVR е много ограничен и компресията ви позволява да намалите размера на записания файл в реално време, като по този начин спестявате паметта на устройството. Благодарение на това можете да преглеждате видео файлове за дълъг период от време. Най-популярните файлови формати днес са AVI с MJPEG или H.264 кодеци. Трябва да се отбележи, че по-компактните файлове ви позволяват да създадете кодека H.264 и възможните му модификации.
Запазване на видео. За целта видеофиксаторите използват стандартни карти с памет. Техният формат е SD или Micro Sd (T-Flash). Най-важната характеристика несъмнено е капацитетът на картата с памет, колкото по-голям е той, толкова по-дълъг е интервалът от време за запис. Цената на SD картите е по-приемлива от техните аналози.
DVR функции
Кой DVR трябва да изберете? Когато купувате, обърнете внимание на следните характеристики:
Вграден монитор
Една от най-удобните функции е вграденият монитор. Ако няма монитор, обърнете внимание дали във вашата кола има изход за външна връзка към външен видео приемник.
Автостартиране и автоматично изключване на видеорегистратора при стартиране или спиране на двигателя на автомобила
Всичко е ясно от името. Шофьорът често забравя да изключи видеорегистраторите, така че автоматичното изключване / включване ще бъде много полезно.
Презаписване на файлове
Времето за запис на автомобилните рекордери е ограничено и е до 5 минути. Когато картата с памет се напълни, старите файлове се изтриват и новите видеоклипове продължават да се записват.
Час и дата
Всички сте забелязали, че когато преглеждате файлове от DVR, часът и датата са задължително фиксирани в горната или долната част на екрана.
Запис на звук
Наличието на микрофон за запис на звук е много важно. Обърнете внимание на качеството на микрофона и възпроизвеждания звук.
Датчик за движение
Позволява ви да включите автоматичното записващо устройство, когато в полето на действие се появи сензор за движение. В Русия прилагането на такива иновации не намери отговор сред гражданите, поради което тази функция остава неизползвана.
Запис на GPS координати
Доста полезна функция, макар и доста рядка. Коригира вашите координати на картата и връзки към видео.
Подсветка
Полезно нещо на тъмно. Някои модели са оборудвани с инфрачервено осветление. Негативният аспект е лошото качество на записа през нощта, тъй като осветлението е лошо.
Фото режим
Обща и важна функция, поддържана от много съвременни видеорегистратори. може да е необходимо в случай на произшествие да се регистрират щети по автомобила от инспектори на КАТ и да се предостави информация на застрахователната компания. Шофьорът не винаги има под ръка камера, така че е важно тази функция да е във вашия DVR.
Как да изберем правилния DVR? Не забравяйте за разходите. Има много модели видео рекордери и варира от 60-700 рубли до няколко десетки хиляди за модели с куп функции. На първо място, когато избирате, решете кои функции ви трябват и кои не. Много шофьори все още смятат това нещо за ненужно, но практиката показва, че с нарастването на автомобилите по пътищата на Русия автомобилните регистратори помагат за решаването на различни проблемни ситуации, както при инцидент, така и в живота.

Как да изберем DVR
Как да изберем DVR
Как да изберем DVR
Как да изберем DVR Как да изберем DVR Как да изберем DVRHome | Articles

December 3, 2022 13:57:47 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting