Как да изберем фризер?

От самото начало отбелязваме, че не говорим за фризери, а за фризери. Фризерът е неразделна част от хладилника. Фризерът е отделен фризер, предназначен за дългосрочно съхранение на големи количества храна. Трябва да се отбележи, че не всяко семейство се нуждае от фризер.
В момента на вътрешния пазар са представени хладилници, в които фризерите са много просторни и задоволяват нуждите на повечето купувачи. И така, за кого са създадени фризери? Просторният фризер се нуждае от хора, които не могат да си позволят ежедневно да ходят до магазина и да купуват продуктите не повече от веднъж седмично (но искат в дома им винаги е било нещо за ядене в „ случая на ядрена война “), както и като вили, занимаващи се със зимни поръчки.
След първоначалната обработка препоръчителното количество от продукта се поставя в предварително приготвени найлонови торбички (обикновено от 200 до 600 g всяка). Торбичките се запечатват така, че в тях да остане възможно най-малко въздух (между плодове, порции от продукта, филийки), маркирани (име на продукта, срок на годност) и поставени във фризера.
Как да определите необходимия обем?
Разбира се, всичко зависи от ежедневните ви навици. Обикновено капацитетът на фризера за съхранение на храна е 50 литра на човек. Някои са свикнали да купуват големи количества хранителни продукти веднъж седмично, докато други предпочитат да купуват малки количества хранителни продукти ежедневно. Ако сте свикнали да замразявате зеленчуци и плодове, тогава вашият фризер трябва да е по-голям. Ако няма да правите такива запаси, а месото или пилето се появяват във вашия фризер само от време на време, тогава 50 литра. обемът е напълно достатъчен.
Функции на фризера
Всяка храна може да бъде оставена да отговаря за модерен фризер. Благодарение на системата Non-frost, не е необходимо да се размразява. Той ще се погрижи за спестяване на електричество. Пасва добре на кухненски мебели. Много удобно допълнение е наличието на студени акумулатори във фризера. В случай на прекъсване на електрозахранването, тези батерии ще поддържат температурата на фризера във фризера за 9-24 часа (в зависимост от модела).
Ако по-рано фреонът е бил използван като хладилен агент, сега те използват екологични химически съединения R-134a и R-600a.
Производителите на модерни фризери се стремят да създадат оптимални условия за съхранение на храните, за което са включени най-новите технологични постижения. Всеки нов модел е оборудван с всички нови опции и има много приятни функции.
Почти на всеки панел на фризера има терморегулатор и индикатор, превключвател за режим и цветни индикатори. Зелено - символ на работно състояние на съхранението, жълто означава режим на бързо замразяване, червено означава висока температура или отворена врата (при някои модели този индикатор е допълнен със звуков сигнал).
Трябва да се има предвид, че с течение на времето индикаторите могат да започнат да показват по-ниска температура, отколкото в действителност. Следователно, веднъж годишно, техните данни трябва да се проверяват с данните на някой друг (точен) термометър. Понякога панелът показва режима "E" (например, наличен е в почти всички модели BOSCH). Това е енергоспестяващ режим, използван, когато фризерът е пълен само наполовина.
Методът за бързо замразяване ви позволява да запазите максимално хранителни вещества и витамини. Освен това, ако храната замръзне незабавно, в тях не се образуват ледени кристали, които разкъсват мембраната на клетъчната тъкан, както е при постепенното охлаждане. Необходимо е да включите режима за бързо замразяване 5 часа преди да поставите храна във фризера. Компресорът ще работи непрекъснато и температурата в камерата ще спадне. След това можете да поставите прясна храна - те бързо ще замръзнат и няма да затоплят вече запасените запаси с топлината си. След 24 часа включете режима "Съхранение".
Има фризери с две отделения: едното отделение работи както обикновено, другото е предназначено за бързо замразяване. Такива устройства имат два компресора, което е рядкост за фризерите. Методът за бързо замразяване изисква допълнителна консумация на енергия. Освен това в този режим компресорът работи без спиране, което ускорява износването му.
Фризерите се предлагат под формата на шкафове, шкафове и сандъци.
Фризери-шкафове
Те достигат височина от 2 м и ширина от 60 см, заемайки относително малка площ. Големият използваем обем (до 280 л) ви позволява да съхранявате много продукти в тях. Шкафовете имат няколко нива, проектирани под формата на изтеглящи се чекмеджета или рафтове с врати. Пиктограмите на предните панели показват препоръчителния срок на годност на различните продукти. Някои модели имат специални тави за замразяване на плодове, плодове и зеленчуци. Плодовете се поставят върху поднос и се охлаждат равномерно, без да се замразяват един към друг.
Фризери-пиедестали
Те се вписват добре с кухненски мебели, могат да се монтират под плот или друга работна повърхност. Обикновено те имат малък обем и 3-4 отделения.
Фризери-лари
Удължен и отворен. Удобно е да замразявате големи порции месо или риба в такъв съд. Често полезният обем на сандъците е много по-голям от обема на шкафовете и достига около 370 литра. Най-новият модел фризер за ракла е с размери 850 * 1560 * 600 см и трудно може да пропълзи през вратата. По същество фризерът за ракла е мобилна изба във вашия апартамент. Може да се постави на лоджия или балкон, а студът ще остане дори при температура на околната среда до +40 ° C.
Забележим недостатък на устройства от този тип е, че сандъкът е достатъчно дълбок и не винаги е удобно да се изважда храна от него. Вярно е, че за съхранение на пакетирани продукти, много модели предлагат специални кутии и висящи кошници. В допълнение могат да се използват приставни дялове. Поради своя дизайн, ефективна топлоизолация и добре разположен хладилен кръг, сандъците са по-икономични от вертикалните фризери (те могат да побират повече храна на литър обем). По време на прекъсване на електрозахранването те остават студени дълго време. В ежедневието обаче те не получиха много разпространение. За нашите малки кухни фризерът е твърде обемист.
Няколко съвета
Фризерът трябва да се пълни до степен, в която да не се затруднява свободното циркулиране на въздуха, което осигурява равномерно охлаждане на всички рафтове и във всички отделения. Замразените плодови клинове и плодове могат да се използват като декоративни кубчета лед. За целта те се поставят върху тава и се замразяват предварително и след това се опаковат в торбички за дълбоко замразяване. При този метод плодовете не се замразяват и всеки се съхранява отделно.
По-добре е след това да съхранявате месо, нарязано на парчета с необходимия размер, а рибата - обелена и цяла. Храната, съдържаща желатин, не трябва да се поставя във фризера.
Не се препоръчва да се замразяват краставици, банани, репички, маруля, конфитюр, яйца, млечни продукти, нискомаслени сирена.
Във фризера можете едновременно да слагате от 4 до 10 кг прясна храна и да замразявате 18-36 кг на ден. Но всичко си има граница. Не претоварвайте хладилната машина, в противен случай тя може просто да се повреди.
Не рискувайте да поставяте напитки в стъклени съдове във фризера - те могат да се спукат. Охладете всички храни до стайна температура, преди да ги поставите в пространството за готвене.
Фризерът не обича да е в близост до печка (както газова, така и електрическа) и излагане на пряка слънчева светлина. След като режимът за бързо замразяване свърши своята работа, не забравяйте да върнете фризера в нормалното му работно състояние. В противен случай компресорът ще се повреди и ще изгори.
Приятно пазаруване!

Как да изберем фризер?
Как да изберем фризер?
Как да изберем фризер?
Как да изберем фризер? Как да изберем фризер? Как да изберем фризер?Home | Articles

December 5, 2022 21:17:03 +0200 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting