Как да изберем таблет

Популярността на таблетните компютри в момента само набира скорост. Техният размер, тегло и функция непрекъснато се развиват и вървят в крак с развитието на компютърните технологии. Все повече компании предлагат таблети на пазара и понякога е трудно за обикновен човек да избере от това разнообразие от устройства. Тук ще се опитаме да ви помогнем и да отговорим на въпроса: как да изберем таблетен компютър?
Струва ли си да започнете с определенията и да разберете какво всъщност е таблетният компютър? Всъщност няколко вида устройства са скрити под едно име. Нека разгледаме най-често срещаните. Това е таблетен компютър и интернет таблет.
Първият тип е нормален пълноправен компютър, разликата от обикновения стационарен персонален компютър е само неговият форм фактор, с прости думи, изглежда много като голям таблет. За да работи с външни устройства, той има всички възможни интерфейси и можете да свържете както клавиатура и мишка, така и всички обичайни устройства за работа в офис. На такъв компютър са инсталирани пълни версии на операционни системи Windows, Linux или Mac OS.
Отделно трябва да се каже за интернет таблета. Той съчетава две устройства, смартфон и лаптоп, и има неоспоримо предимство, той е компактен. Въпреки размера, съвременните интернет таблети са доста функционални и фокусирани главно върху работата в интернет и уеб приложения. Всеки интернет таблет е съвместим с персонален компютър и има възможност да се свърже с него за обмен на файлове и други операции. Най-често срещаните операционни системи за тези таблети са android и iOS. Именно върху тези системи се произвежда огромното мнозинство от съвременните таблети.
След като вече е определена разликата между интернет таблетите и таблетните компютри, можете да се спрете на интернет таблетите по-подробно и да разберете на какво трябва да обърнете специално внимание при избора.
Един от основните въпроси при закупуване на цифрово устройство, на който вие сами трябва да отговорите, е въпросът, защо ми е нужно? За какви задачи ви трябва таблет? Ако търсите леко тегло, компактност, мобилност, удобство при използване на Интернет и сърфиране в мрежата с игри, тогава това устройство е за вас.
Външен вид и ергономичност
Един от основните критерии за купувача е външният вид на устройството. Както се казва, те са посрещнати с дрехи. Днес ви се предлагат стотици модели от различни производители, които можете да избирате, всички те имат свои собствени чипове, един от които може да е красотата на устройството. С други думи, няма другари по вкус и цвят. Тук е необходимо да се направи резервация, че зад външната привлекателност може да стои мизерно пълнене или други неприятни моменти, например лоша ергономия на таблета. За да разберете, има два начина, първият е да прочетете отзиви за устройството на специализирани форуми и уебсайтове с помощта на експерти или лично да проверите удобството за използване на устройството, като го разгледате и разгледате.
процесор
Пълненето на таблетката е друга важна подробност. Процесорът е сърцето на таблета, разбира се, той няма същата мощност като тази на стационарните компютри, защото не извършва сложни математически операции. Ако сте обикновен потребител и обикновено ще сърфирате в Интернет в търсене на интересна информация, тогава процесор с тактова честота 600-800 MHz е напълно подходящ за вас. Ако ще играете и гледате видеоклипове, обърнете внимание на по-мощни модели.
Памет
На първо място, струва си да правите разлика между RAM и вградената памет. Първият засяга скоростта на операциите, а вторият е отговорен за съхранението на данни. С RAM всичко е ясно, колкото повече от него, толкова по-добре, както и с второто. Трябва да се помни, че за да се увеличи паметта за съхранение на информация, се произвеждат карти с памет, така че обемът й може да се увеличи.
Операционна система
Както бе споменато по-горе, лидерите на пазара на таблетни операционни системи са Google с android и Apple с iOS. Windows Phone е предназначен да стъпва по петите им, но значително отстъпва на първите два по популярност. Има много мнения относно предимствата на едната или другата операционна система, ето няколко точки, на които трябва да обърнете внимание:
Купувайки ipad, вие ставате горд собственик на iOS. Тя е бърза, стабилна на работа и изключително привлекателна. Недостатъците му включват голям брой платени приложения, неудобството при изтегляне на файлове от компютър и липсата на съвместимост с Flash плейъра, тоест няма да се показват различни анимации с разширението swf на вашия iOS таблет.
Ако имате устройство с Android, тогава сте собственик на може би най-популярната днес операционна система. Той е лишен от всички горепосочени недостатъци, гъвкав в настройките, има възможност за актуализация и куп приложения на пазара на Android.
Има и други операционни системи за таблети, но те не са толкова популярни в Русия и няма да им обръщаме внимание.
Екран и диагонал
Тази спецификация може да варира от 4 до 11 инча. Цената на устройството може до голяма степен да зависи от този параметър. Ако искате удобно да сърфирате в интернет, тогава 10-инчов таблетен компютър е напълно подходящ за вас.
Таблетите имат сензорен екран, заслужава да се отбележи, че има капацитивни и резистивни видове сензорни екрани. Капацитивните реагират на леко докосване на пръстите, но не са подходящи за докосване на стилус, а резистивните са предназначени за стилус, но възможността за докосване с пръсти също е налице, но ще трябва да натискате върху екрана с усилие. по това време капацитивният тип екрани стана по-широко разпространен.
Живот на батерията
Много важен параметър, на който трябва да обърнете голямо внимание. Най-консумиращата енергия част от таблета е екранът, разбира се, колкото по-голям е той, толкова по-бързо ще се изтощи батерията. Обърнете внимание на капацитета на батерията, желателно е той да е поне 2400 mAh, това ще е достатъчно за 4-6 часа непрекъсната работа.
Друг важен момент е теглото, всичко зависи от вашите предпочитания, днес производителите значително олекотиха своите модели благодарение на технологиите и няма да има голям проблем при избора.
Безжични адаптери
Работата в Интернет и уеб приложенията е основната цел на таблетите, така че те трябва да бъдат оборудвани с Wi-Fi и 3G адаптери. Днес мрежи от трето поколение и безжичен Wi-Fi се предлагат в Русия на почти всяко място.
Калъф за таблет
По правило тялото е направено от метал или пластмаса. Естествено, металната кутия е много по-здрава от пластмасовата. Обърнете внимание, че тялото не „хруска“ в ръцете и изглежда цяло. Въпреки това, за всички интернет таблети, без изключение, си струва да си купите капак. Ще спаси таблетката ви от церапини и нежелани петна.

Как да изберем таблет
Как да изберем таблет
Как да изберем таблет
Как да изберем таблет Как да изберем таблет Как да изберем таблетHome | Articles

December 3, 2022 15:12:19 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting