Как да изберем таблетен компютър?

Персонални компютри, лаптопи, мобилни телефони - всички тези устройства нашумяха с външния си вид, тъй като завинаги промениха представата на човек за съвременната технология и нейните възможности. Но всичко това бледнее преди наскоро появилите се таблети, които най-накрая завладяха всички мечти и мисли на любителите на съвременните джаджи. Доскоро имаше не повече от няколко дузини модели таблети, докато днес има повече от хиляда от тях. В такова разнообразие не е чудно дори опитен техник, да не говорим за обикновен купувач, да се обърка. И така, какво да търсите, когато купувате таблет? Ако искате да знаете това, тогава трябва да прочетете тази статия!
Таблетните компютри включват:
Електронни книги, този таблет набира все по-голяма аудитория. Предимствата на електронната книга са много. В сравнение с обикновените книги, той заема малко място, има много обемна памет и много електронни книги имат функция плейър. Той е много подходящ за хора, които учат чужди езици. Сега нека поговорим малко за техническите характеристики. Много хора смятат, че екранът на една електронна книга трябва да е голям, но това не е напълно вярно. Основното нещо е добрата разделителна способност на екрана. За по-удобно четене диагоналът трябва да е 5,6 инча, а резолюцията 320 * 460 пиксела. Също така, когато избирате електронна книга, обърнете внимание на покритието на екрана, то трябва да е антиотражателно и да има добър ъгъл на гледане. Когато избирате книга, не забравяйте да я държите в ръцете си, включете я, вижте дали ви е удобно да я четете, вижте настройките, ако всичко ви устройва. Не гонете марки, те често надуват цената, това важи и за руските магазини. Цените варират от 1800 до 15 000 рубли.
Таблетният персонален компютър е една от разновидностите на лаптопите със сензорен екран, такива таблети имат пълна съвместимост с IBM PC-компютри и пълна операционна система. Като операционна система се използват предимно системи Windows, Linux, Apple Mac OS X. Тя е подходяща за хора, които винаги искат да поддържат връзка и да бъдат в течение на събитията. Диагоналът е от 6 до 11,6 инча. Честота на процесора от 1 GHz до 800 MHz, RAM от 1 GB до 512 MB, постоянна памет 4 GB - 64 GB, 3G модем може да бъде вграден или не. Когато купувате персонален компютър за таблет, не забравяйте да се запознаете малко с него в магазина: поддържайте го в ръцете си, включете го, отидете в настройките.
Интернет таблет съчетава качествата на лаптоп и смартфон, те могат да бъдат постоянно свързани с интернет чрез 3G и Wi-Fi системи, много е удобно да го използвате за преглед на всякакви уеб сайтове и страници, сензорният екран ви позволява за управление на таблета само с едно докосване на пръста. Разликата между интернет таблет и таблет PC: първо, това е цената, тя варира от 4500 до 15000 рубли; второ, безжичен интернет; трето, работи много дълго време без презареждане; не е податлив на хакерски атаки.
Как да изберем таблет?
Има 2 вида екранна технология: резистивна и капацитивна.
Резистивен дисплей е екран, който се състои от панел с течни кристали. На върха му се наслагват две прозрачни плочи, между тях е разделен диелектрик. Предимствата на такъв екран са: ниска цена в сравнение с други материали, висока чувствителност на екрана и възможност за управление на екрана с всеки обект.
Недостатъци на технологията: недостатъчно пропускане на светлина, в резултат на което ще трябва да използвате допълнителна подсветка; такива екрани също се износват бързо.
Капацитивен дисплей - сензорен екран, стъклен панел, върху който е нанесен резистивен материал на тънък слой. В ъглите на панела са инсталирани електроди, които подават променливо напрежение с ниско напрежение към проводящия слой.
Недостатъкът на такъв екран е, че ще трябва да закупите специален стилус за него.
Обърнете специално внимание на китайските производители, те имат много добри и висококачествени модели, въпреки че имат един малък недостатък. В много модели клавишът за звук потъва, понякога самият звук се проваля, но ако слушате през слушалки, можете да чуете всичко добре, що се отнася до качеството на картината, той е просто отличен. И още един малък трик на " китайците ", за да разберете инструкциите, ще трябва да изучите Интернет, тъй като в приложените инструкции няма дума на руски.
И още един съвет, преди да купите таблет, преминете през няколко магазина, поговорете с продавачите, оставете ги да ви обяснят всичко в детайли, кажете и ви покажете. И най-важното, разходете се в интернет, тук можете не само да намерите цялата информация, която ви интересува (както с положителни, така и с отрицателни отзиви), но и да закупите таблет на по-ниска цена. Приятно пазаруване.

Как да изберем таблетен компютър?
Как да изберем таблетен компютър?
Как да изберем таблетен компютър?
Как да изберем таблетен компютър? Как да изберем таблетен компютър? Как да изберем таблетен компютър?Home | Articles

December 8, 2022 00:41:50 +0200 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting