Как да изберем производител на хляб?

Първоначално украинските домакини пекат домашен хляб. Те станаха на разсъмване, запалиха фурната, заклинаха тестото, замесваха спретнати питки и скоро ароматният аромат на пресен хляб се разнесе из къщата. Печенето на хляба отне много търпение, внимание и, разбира се, време. Ето защо в наше време, с неговата суматоха и постоянни грижи, не са останали толкова много семейства, където домакините радват близките си с домашен хляб. Повечето просто купуват печени продукти от местния магазин. Но не си отказвайте удоволствието!
В края на краищата, с появата на прекрасен производител на хляб във вашия дом, ще можете да пирувате с истински домашни сладкиши всеки ден!
Така че нека разберем повече за производителя на хляб. Външно всички производители на хляб си приличат, различават се само по цвят и материал на корпуса - пластмаса или неръждаема стомана. Дизайнът на производителите на хляб също има много общи черти: всеки модел е работна камера с капак, нагревателна тръба (нагревателен елемент) вътре и двигател. В такава "фурна" се вкарва кофа, която се отстранява, със закопчалка за нож (нарича се още шпатула). Кофата има удобна дръжка, незалепващо покритие и представлява форма за печене. Шпатулата смесва съставките, за да образува тесто, докато десетката превръща тестото в хляб. Вашето участие в процеса на готвене е сведено до минимум: просто трябва да заредите съставките, посочени в рецептата, във фурната, без да ги смесвате. Хлебопроизводителят ще свърши останалото сам: ще смеси съставките, ще ги загрее, остави тестото да се запари, да го омеси, да изпече хляба. Когато хлябът е готов, производителят на хляб ще ви уведоми със звуков сигнал. Това е толкова просто!
В допълнение към прякото печене на хляб, производителят на хляб може да ви помогне да получите готово тесто, ако нямате време или умствена сила да го направите сами. Благодарение на функцията за месене без печене получавате отлично тесто за пълнени банички, безквасно тесто за пица и кнедли с оптимална консистенция. „Кокът“, смесен от печката, ще трябва само да се раздели на пайове, да се постави върху лист за печене, да се остави да втаса и да се пече във фурната. Има и точно противоположна функция - печене без месене, което е подходящо за печени изделия - кифли, шарлоти. Първо, с помощта на миксер, тестото се разбива, след това се изсипва във форма - и в машина за хляб! Тази функция ще ви е необходима, ако фурната е заета с, да речем, месни ястия.
В допълнение към функциите за хляб, в някои модели има и друга опция „Сладко“ с вкусно име: можете да готвите сладко, конфитюр, мармалад от пресни или замразени плодове и плодове. Тайната на този режим е комбинацията от ниска температура, оптимално време за готвене и постоянно бавно разбъркване с шпатула.
Функционалността на производителите на хляб зависи от вашите нужди и предпочитания. Когато избирате машина за хляб, трябва да обърнете внимание на следните параметри:
Мощност - от 400 до 1650 W при различни модели. Колкото по-висок е индикаторът, толкова по-бързо работи фурната. Повечето съвременни производители на хляб имат средна мощност най-малко 600 вата. Тегло и размер на питката. За семейство от 2-4 души обикновено е достатъчен продукт с тегло от 500g до 1kg, но някои производители на хляб са способни да пекат големи питки до 1,5 kg! За да гарантира, че хлябът се приготвя умерено всеки път, производителят на хляб ви позволява да зададете размера на всеки хляб - малък, среден или голям.
Дизайн и брой ножове: има модели с вертикален и хоризонтален дизайн, предназначени за един и два ножа. Производителите уверяват, че с помощта на два ножа тестото се меси по-равномерно.
Зрително стъкло: процесът на печене ще се извърши точно пред очите ви, ако изберете модел с инспекционен прозорец. Това, което е по-голямо, е по-добре: надникването в малък квадрат ще бъде изключително неудобно, със сигурност ще искате да отворите фурната, но това не се препоръчва. Ако не възнамерявате да контролирате работата на производителя на хляб, купете модел с "празен" капак.
Брой програми за печене.
Производителите на хляб могат да имат от 3 до 17 програми. Програмите се различават главно по месене, печене и работни температури. В съвременните модели можете да намерите както „ стандартни “ програми за печене на „ основен “ и „ пшеничен “ хляб, така и оригинални програми, например: приготвяне на сладко, приготвяне на кифли, печене на бородински хляб, печене на хляб с различни добавки, специален програма за ръжен хляб, печене на сладкиши, печене на диетичен хляб, печене на хляб от царевица, ориз, ечемик, елда брашно, програма за печене от грубо брашно, програма за сладки печени изделия със стафиди, шоколад, мед, захар и други добавки и др.
Таймерът ще улесни настройката на времето, до което вашите печени изделия трябва да са готови: в зависимост от модела, той е проектиран за 12-15 часа. Тоест, като изтеглите съставките и инсталирате приложението, например вечер, ще получите пресни горещи печени продукти точно за закуска. Луксозно! Производителят на хляб сам ще изчисли в кой момент трябва да започне процеса.
Дисплеят е винаги течен кристал, понякога с удобна подсветка. Колкото по-голям, толкова по-добре: малкият показва само цифрите, обозначаващи началото и края на процеса на печене. Големият, напълно функционален дисплей ще предоставя цялата информация за настройките на фурната, времето и текущото състояние на процеса на печене на хляб или кифлички.
Функцията на паметта предпазва от възможни прекъсвания на захранването. Почти всички производители на хляб го имат: ако електричеството е изключено, фурната поддържа програмата от 30 секунди до 40 минути, в зависимост от модела, а когато захранването се включи, тя автоматично се връща към прекъснатия цикъл и продължава да работи .
Как да добавите съставки: Искате ли да приготвите сладки кифлички, кифли със стафиди или селски хляб? Тези съставки се добавят към готовото тесто, така че все пак трябва да отворите капака на обикновена машина за хляб. За да не се нарушава микроклиматът във фурната, по-добре е да закупите модел с дозатор: изсипете стафиди, ядки или сушени плодове в малко отделение в капака и в точното време те автоматично се изсипват в кофа с тесто, равномерно разпределено по цялото тесто.
Аксесоари: фурната се доставя с аксесоари като мерителна чашка, комбинирана мерителна лъжица с два края, често с уреда ще намерите какво и четка за покриване на печени изделия с глазура. В моделите с функция за правене на багети има специални стойки. И със сигурност - книга с маркови рецепти за печене на хляб с точната дозировка на продуктите и полезни съвети за начинаещи готвачи.

Как да изберем производител на хляб?
Как да изберем производител на хляб?
Как да изберем производител на хляб?
Как да изберем производител на хляб? Как да изберем производител на хляб? Как да изберем производител на хляб?Home | Articles

December 3, 2022 04:39:06 +0200 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting