Как да изберем пералня и сушилня

Както при всеки домакински уред, продуктите с функция за сушене са сертифицирани по няколко показателя: качество на пране, предене, сушене и енергийна ефективност. Според първите три параметъра повечето съвременни комбинирани устройства принадлежат към най-високия клас А. По-рядко се срещат модели с класове пране, предене или сушене B или C.
Това са предимно продукти от бюджетния ценови сегмент.
Ситуацията е малко по-различна при консумацията на енергия на оборудването за измиване и сушене. За качествено изсушаване на нещата се изисква голямо количество електричество, което не винаги е възможно да се намали. Следователно консумацията на енергия на много устройства от този тип е приблизително 0,19-0,23 kWh / kg и съответства на клас В.
На пазара има устройства, които консумират повече електроенергия. По отношение на консумацията на енергия те се отнасят към най-ниския клас С.
И само най-модерните модели се характеризират с ниска консумация на енергия, съответстваща на клас A (0,17-0,19 kWh / kg).
Използване на вашата пералня
Понякога след пране и сушене прането може да остане влажно, сухо или набръчкано, което бързо го износва. Това се случва по различни причини: или домакинските уреди са в неизправност и трябва да бъдат отнесени в сервизен център, или, което най-често се случва, режимът на работа на устройството е избран неправилно.
Можете да избегнете тези проблеми, ако следвате прости общоприети правила.
Програмите за пране, центрофугиране и сушене винаги трябва да се подбират според вида на тъканта на дрехите. Никога не зареждайте повече неща, отколкото е посочено в придружаващата документация. Препоръчително е да използвате горещ въздух за сушене на дебели памучни или ленени тъкани, но е по-добре да намажете тънките неща с хладен въздух.
Преди да приберете предмети, уверете се, че са подходящи за пране и сушене в машината. Цялата необходима информация обикновено е посочена на етикетите за прането. Така че, на открито, трябва да закачите продукти с много метални, дървени или пластмасови фитинги, особено деликатни неща (синтетични завеси, вълна, коприна, найлонови чорапи). Сушенето в пишеща машина не се препоръчва за продукти с подплата от пяна, обемисти предмети като топли якета, покривки за легло, спални чували, завивки.

Как да изберем пералня и сушилня
Как да изберем пералня и сушилня
Как да изберем пералня и сушилня
Как да изберем пералня и сушилня Как да изберем пералня и сушилня Как да изберем пералня и сушилняHome | Articles

December 5, 2022 19:30:42 +0200 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting