Как да изберем електронна книга

Тази електронна книга показва на екрана запазени текстови файлове с различни разширения и замества обикновена хартиена книга. След като прочетете този материал, можете да отговорите на въпроса: как да изберем електронна книга?
Електронните книги имат неоспоримо предимство пред хартиените книги; в едно устройство можете да натрупате много мегабайта текстови материали. Електронната версия е лесна за четене, за разлика от LCD аналозите. Текстът е оптимален за четене и самото устройство не изисква презареждане за дълго време. Друг плюс е размерът на устройството.По принцип електронните книги са много по-малки от хартиените си аналози и тежат много по-малко.
След това ще разгледаме основните разлики между електронните книги.
Размер на екрана
Можете условно да разделите електронните книги по размер на екрана на:
- стандартен, диагоналът на екрана на който е 6-7 инча
- компактни, диагоналът им е 5 инча
- големи книги с диагонал над 8 инча
Ако искате удобно да възприемате информация, тоест да видите текста в цял абзац, с голям шрифт, тогава трябва да обърнете внимание на големи книги, ако компактността на формата е важна за вас, тогава можете да пренебрегнете размера и изберете по-малък диагонал.
Не забравяйте да обърнете внимание на разделителната способност на екрана, минималната приемлива разделителна способност е 480x800 пиксела.
Тип на екрана
Днешните модели електронни книги се произвеждат по-често със сензорни екрани, защото купувачите ги предпочитат. Струва си да се отбележи само, че сензорните екрани са по-чувствителни към външни влияния от конвенционалните.
Цветен дисплей
Цветните екрани не са нищо ново в електронните книги. Има 2 вида екрани, цветни E-Ink и LCD дисплеи.
Първите не излъчват светлина, тоест, ако лампа или слънчева светлина не свети на такъв екран, тогава уви, няма да видите нищо на него. Положителното е, че консумацията на енергия на такъв екран е значително по-ниска от тази на неговите LCD аналози, но има още по-съществени недостатъци, например латентност при обръщане на страници и избледнели цветове.
LED дисплеите са същата технология, използвана в повечето съвременни устройства, мобилни телефони, таблети, телевизори и други устройства. такива екрани имат подсветка и четенето на книги ще се извършва без затруднения, дори при пълен мрак, дори при светлина. Качеството на изображението върху тях е значително по-високо, отколкото в предишния случай. Сред недостатъците може да се посочи по-голям негативен ефект върху очите и бърз разход на батерия поради енергоемката подсветка.
Размер на паметта
Вградена памет книги. Той присъства във всяка електронна книга и ще ви е достатъчно да заредите цяла малка библиотека. Потърсете обаче повече памет, тъй като ще трябва да гледате книги с илюстрации и дори видеоклипове.
Разширяема памет. Всички електронни мобилни устройства, включително електронни книги, имат слотове за разширение. Най-често срещаният формат за разширителни карти е SD и microSD.
Максимален размер на паметта. Днешните устройства приемат карти с памет до 32 GB доста добре. Този обем ще ви е достатъчен за всякакви забавления, от изтегляне на музика, филми и книги.
Разширение на файл
Един от важните моменти е способността да се четат книги с различни разширения. Най-популярните формати на книги са известни на всички, те са html, txt, rtf, pdf, fb2. Заслужава да се отбележи, че въпреки поддържаната способност за четене на PDF формат, ще трябва да четете тези документи с трудност, първо, малко устройства могат правилно да показват толкова големи файлове с това разширение и в същото време да запазват четливостта на текст, и второ, този формат изобщо не съществува за четене по имейл книги, а екранът на електронните книги е много по-малък от A4.
Zip архиви. Много съвременни книги могат лесно да отварят файлове от архивите на това разширение. Най-популярни са книгите на компанията PocketBook. Те перфектно се справят с DJVU, DOC, TCR, EPUB и всички горепосочени разширения на файлове.
Възпроизвеждане на музикални файлове. Без изключение всички модели на всички производители отлично разбират MP3 музикалния формат, много модели имат изходи за слушалки и високоговорители, обърнете внимание на тази точка при избора, като използвате MP3 разширението можете не само да четете, но и да слушате аудио файлове.
Преглед на снимки и снимки. Най-често срещаният формат на изображението е Jpeg. Електронните книги разбират не само този формат, но и gif, png, tiff и bmp.
Допълнителни функции.
Диктофон. Неговото присъствие не е задължителна функция за електронна книга, но ако трябва да отбележите някакви мисли или важни моменти по време на пресконференция или лекция, тогава не можете без диктофон.
Wi-Fi. Необходимо е наличието на безжичен комуникационен модул за изтегляне на книги. Обърнете внимание на тази подробност при избора.
Ергономичност на устройството
Можете да оцените управлението на електронна книга само като я държите в ръцете си. Не бъдете мързеливи, за да направите пътуване през компютърните супермаркети на вашия град и да разберете какво е по-удобно за вас, как са разположени бутоните за управление или плъзгане, тъй като сте индивидуални и това, което изглежда грозно или неудобно за един човек, ще изглежда оптимален за друг.
Обърнете внимание на тези точки, когато избирате електронната си книга. Късмет!

Как да изберем електронна книга
Как да изберем електронна книга
Как да изберем електронна книга
Как да изберем електронна книга Как да изберем електронна книга Как да изберем електронна книгаHome | Articles

November 28, 2022 03:02:01 +0200 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting