Как да изберем добра пералня?

Доскоро измиването беше кошмар за по-голямата част от женското население на страната ни. Разбира се, перални машини вече съществуваха тогава, но работата с тях беше истински кошмар! Че имаше само притискащо устройство под формата на две ролки на „ женска “ тяга! И затова, веднага след появата на нашия пазар на пълноценни автоматични перални машини, върху тях веднага падна невероятна популярност. След няколко години имаше толкова много модели на всякакви " шайби " , че стана много трудно да изберете този, от който се нуждаете. Всичко е различно: количеството заредено пране, видът на нагревателния елемент ... Накратко, за да направите правилния избор, трябва да разберете поне малко теория.
Брой програми
Колкото повече програми, толкова по-разнообразно пране може да се пера в машина. Например повечето машини могат да перат вълнени и синтетични предмети с помощта на специални програми.
Максимална скорост на центрофугиране
Колкото повече обороти, толкова по-сухо завъртане. Нормалният брой обороти се счита за приблизително равен на 850 оборота в минута.
Енергиен клас
Класът на консумация на енергия се задава в зависимост от количеството енергия, консумирана от пералната машина. Най-доброто представяне за модели от класове A, B; средна - C, D, E; най-ниските са F, G.
Клас на пране
Този параметър определя колко добре ще се изпере прането. Най-доброто представяне за модели от класове A, B; средна - C, D, E; най-ниските са F, G.
Спин клас
Зависи от максималната скорост на центрофугиране и характеризира степента на остатъчна влага на вече изцеденото пране. Най-доброто представяне за модели от класове A, B; средна - C, D, E; най-ниските са E, G.
Зареждане на барабана
Максималното натоварване варира от 3 до 7,2 кг. За 5-членно семейство натоварването от 5 кг е оптимално. Колкото по-голям е капацитетът на барабана, толкова по-рядко го измивате и по-малко енергия ще бъде използвано.
Асортимент от перални машини
Всички автоматични машини на пазара са разделени в два големи класа - предни перални машини и вертикални перални машини. Предните перални машини са много по-широки и по-популярни в Русия. Да започнем с него.
Модели в пълен размер
Пълноразмерните машини са в асортимента на почти всеки производител. Изключение прави Eurosoba. Под тази марка се произвеждат изключително компактни машини.
Освен това при някои производители, например Miele, AEG, Asko, няма да намерите машини с намалени размери. И това не може да се отдаде на недостатъците на тези фирми, тъй като техните продукти са предназначени за хора с високи доходи и без жилищни проблеми. Пълната дължина се счита за модел, размерите на който - " Височина X Ширина X Дълбочина " ( ВxШxД) - стандартна част от 85x60x60 см. Под " Ширина " разбират онази част от машината, върху която се отварят контролния панел и товарен люк на " дълбочина " - разстоянието от предните панели на стената.
Имайте предвид, че дълбочината на машините в пълен размер варира от 53 до 62 cm.
Тесни перални машини
Тесните машини са тези, чиято дълбочина е 39-45 см. Тесните перални машини са в асортимента на повечето производители: Ardo, Ariston, Beko, Bosch, Candy, Electrolux, Hansa, Hoover, Indesit, Kaiser, LG, Samsung, Siemens, Whirlpool , Зануси ...
Зареждането в тесни перални машини варира от 4 до 5,5 кг, в зависимост от марката.
Супер тънки перални машини
Автомобили с дълбочина 32-35 см се считат за свръхтежки.Такива модели са най-доброто решение на проблема със свободното пространство. Броят на производителите, произвеждащи свръхтежки машини, се увеличава всеки ден. Днес това са: Beko (35 cm), Indesit (34 cm), LG (34 cm), Samsung (34 cm), Whirlpool (34 cm), Ardo (33 cm), Candy (33 cm), Electrolux (32 cm) ), Зануси (32 см). Минималната дълбочина е посочена в скоби.
Както виждаме, най- " стройните " автомобили са представени от марката Zanussi (модели FLV 504/704/904 NN) и Electrolux EWS 1105.
Супер тънките модели имат намален товарен обем, което е съвсем естествено при намаляване на обема на машината и съответно на барабана. Зареждане в супер тънки машини - 3,5 кг (почти всички модели) и 4 кг (Beko и Whirlpool). С намаляването на размера на пералната машина обемът на барабана намалява, което от своя страна влияе върху качеството на прането. По правило моделите с намалени размери имат по-ниски характеристики (по-ниски класове пране, по-висока консумация на енергия и т.н.) Това се отнася за всички, включително производителите от висок клас. Има изключения: например, LG твърди, че трите линии перални машини с различна дълбочина (34/44/54 см) се различават само в обема на зареждане (3,5 / 5/6 кг), а останалите характеристики са същите, в по-специално, класовете измиване и консумация на енергия, набор от програми.
Компактни перални машини
Пералните машини се наричат ​​компактни, при които всички размери са намалени. Но най-важният показател е височината, която не надвишава 70 см (срещу обичайните 85 см), тъй като в повечето случаи тези машини са инсталирани под мивката. От производителите, изброени по-горе, компактните машини с предно зареждане произвеждат Candy (серия Aquamatic с размери (70x50x43 cm), Electrolux (височина 67 cm) и Zanussi (височина 67 cm).
Единственият производител на компактни машини с горно зареждане е Asko (серия Compact), височината на тези машини е 68 cm.
Перални машини с горно зареждане
Според статистиката в Русия машини с вертикално натоварване - 25% срещу 75% от машини с фронтално натоварване. Стандартните размери на вертикалната перална машина са 90x40x60 см. Машините с горно зареждане могат да имат хоризонтален или вертикален барабан. Предлагат се машини с най-високо зареждане в гамата от AEG, Ardo, Ariston, Bosch, Candy, Electrolux, Gorenje, Hoover, Indesit, Kaiser, Miele, Whirlpool, Zanussi. Отделно отбелязваме фирмата Brandt, която е специализирана в производството на перални машини само с вертикално зареждане.

Как да изберем добра пералня?
Как да изберем добра пералня?
Как да изберем добра пералня?
Как да изберем добра пералня? Как да изберем добра пералня? Как да изберем добра пералня?Home | Articles

December 6, 2022 14:57:52 +0200 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting