Как да изберем видеокамера?

Видеокамерата е полезно нещо. И добре, много приятно. В края на краищата, когато снимате, всички емоции и събития се запазват. Видеозаписът наистина е „ жив “ спомен.
Много цифрови фотоапарати са оборудвани с функция за видеозапис, но никой няма да отрече, че нивото на видеозапис в видеокамера все още е много по-високо.
Не е толкова лесно да изберете добра видеокамера, защото тази техника наистина има много характеристики и допълнителни възможности. Така че, помислете за основните параметри за избор на видеокамера.
Формат за запис на видеокамера
Видеокамерите могат да записват в цифрови формати като Digital 8, mini DV, micro MV, DVD, Mpeg 4. Видеокамерите, работещи в първите три формата, все още използват запис на лента, но в цифрово качество.
Видеокамери с формат Digital 8 за запис се избират от тези, които все още имат записи в аналогови формати Hi 8. Тези видеокамери позволяват не само да преглеждате видеоклипове във формат Hi 8, но и да дигитализирате в Digital 8. Запис в Hi 8 и в Digital 8 продължава на 8 мм филм, но само във втория случай в цифрово качество и със стерео звук. Цената на видеокамерите, записващи в Digital 8, е доста ниска. Но ако избирате първата и евтина видеокамера, тогава е по-добре да обърнете внимание на мини DV формата.
Мини DV видеокамерите са по-малки и по-леки, тъй като използват по-малка касета (6.35 мм лента) от Digital 8. Но те имат малко по-добър цифров видео и стерео звук. Тези видеокамери и касети за тях се произвеждат от много известни производители (Sony, JVC, Panasonic, Samsung), така че проблеми с консумативите не трябва да възникват.
DVD видеокамерите записват директно на DVD-R / RW дискове. Основното предимство е, че записаното видео може веднага да се гледа на DVD-плейър, лесно да се пренавие до желаната точка. Но размерът на самата DVD-видеокамера се продиктува от размера на диска, така че не може да бъде направен достатъчно компактен.
Сред съвременните видеокамери можете да изберете този запис във формат Mpeg 4.
Примерна таблица
Наблюдаване на процеса на заснемане, избор на необходимия ъгъл и различни настройки - за всичко това се използва визьор, оптичен или огледален.
Стойности на обектива
Запис на видео във формат H.264 Запис на видео във формат H.264
Full HD видеозапис на дребно Видео запис на Full HD видео на дребно
Видеозапис във формат XF, супер фин, фин Видео запис във формат XF, супер фин, фин
Ръчно регулиране на витрината Ръчно регулиране на витрината
Автоматично регулиране на витрината Автоматично регулиране на витрината
Изглед на списък с надписи
F 1.8
Оптично увеличение 15x
Цифрово увеличение 180x
Диаметър на филтъра 46 mm
Фокусно разстояние 46.3 - 694.5 мм
Визьорът също може да бъде черно-бял или цветен.

Как да изберем видеокамера?
Как да изберем видеокамера?
Как да изберем видеокамера?
Как да изберем видеокамера? Как да изберем видеокамера? Как да изберем видеокамера?Home | Articles

November 26, 2022 22:29:06 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting