Како се пере у машини и одржава облик

Доња јакна данас је приступачна, удобна, лагана, свестрана одећа која је алтернатива класичним врстама зимске одеће горње групе. Попут фармерки, доња јакна се раније користила искључиво као посебна радна одећа. Данас је чврсто ушао у наш живот као врста одеће која је свакодневна у хладној сезони.
Као и било која врста одеће, доњи сакои се често прљају. Поставља се логично питање правилног чишћења доњег сакоа од прљавштине. По правилу, доња јакна се пере у машини за прање веша. Постоји неколико правила како опрати доњу јакну у машини за прање веша ради најбољег очувања изгледа и својстава топлотне изолације производа.
Пре прања доње јакне, морате припремити производ
- закопчајте све патентне затвараче, дугмад или дугмад;
- окрените доњу јакну на погрешну страну.
Не потапајте доњу јакну пре прања.
Неопходно је опрати доњу јакну на температури не већој од 30 степени на деликатном циклусу прања, користећи посебна течна средства за чишћење. Препоручује се испирање доње јакне у режиму деликатног испирања променом воде.
Као резултат неправилног прања производа настају грудвице длака које је тешко разбити и распоредити залуталу масу длаке након прања и сушења производа. С тим у вези, бројни произвођачи у својим препорукама о томе како опрати доњу јакну у машини за прање веша, указују да доње јакне треба прати заједно са тениским лоптама. Куглице шибају паперје током читавог циклуса прања, смањујући на тај начин стварање тешко пукнутих грудица паперја. Предење доње јакне у машини треба изводити при малим брзинама, без вађења лопти. Сушење производа може се вршити како у машини за прање веша, тако и у близини било ког извора топлоте. Не бисте требали сушити доњу јакну на пешкиру или покривачу, јер успоравају циркулацију ваздуха, повећавајући време сушења. Потребно је протресати доњу јакну током сушења, попут ударања јастуком, да бисте равномерније распоредили перје.
Следећи ове једноставне препоруке, лако и једноставно можете дуго да бринете о својој омиљеној доњој јакни задржавајући њен изглед и својства топлотне изолације.

Како се пере у машини и одржава облик
Како се пере у машини и одржава облик
Како се пере у машини и одржава облик
Како се пере у машини и одржава облик Како се пере у машини и одржава облик Како се пере у машини и одржава обликHome | Articles

December 5, 2022 21:04:59 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting