Како одабрати фрижидер?

Савремени модели фрижидера разликују се од својих претходника не само изгледом, већ и новим модерним материјалима, као и скупом функција које омогућавају дуго складиштење широког спектра производа. Уграђени кућни апарати постали су ново решење у дизајну ентеријера кухиња, а заједно са шпоретима, пећницама, веш машинама и машинама за прање судова појавио се и концепт „ уграђених фрижидера “. У поређењу са самостојећим моделима, они имају неке предности: већу ефикасност у раду - због боље топлотне изолације зидова, нижи ниво буке, јер украсни панели намештаја значајно „ влаже ” звук. И, наравно, уграђени фрижидери складно се уклапају у кухињско окружење и пружају погодан приступ њиховом садржају у било ком тренутку.
Произвођачи кућних апарата потрошачима нуде моделе различитих величина, облика и чак боја. Али да бисте изабрали најбољу опцију, морате знати на које параметре треба обратити пажњу.
Димензије фрижидера и карактеристике модела
Пре свега, неопходно је одлучити о запремини фрижидера, а самим тим и о његовим димензијама. За породицу од 1-2 особе погодан је компактни модел који није велике величине. То су по правилу једнокоморни фрижидери висине до 1 метра, укључујући фрижидер и мали претинац за замрзавање. На неки начин могу подсећати на скромне старе моделе који су морали да се одмрзавају ручно. Али сада су готово сви фрижидери опремљени системом Но Фрост, који спречава стварање мраза на зидовима коморе (за Лиебхерр фрижидере ово име се пише заједно - Нофрост). Пример таквих фрижидера је модел Босцх КИФ 20А50.
Породици од 3-4 особе биће потребан већи модел. Овде је већ вредно обратити пажњу на фрижидер са пространим главним одељком и замрзивачем који се затвара одвојеним вратима. Висина таквих модела достиже 1,9 метара, унутрашњи простор је обично подељен у три зоне: хлађење, замрзавање и зону нулте температуре, што је већини потрошача познато као „ зона очувања свежине “. Ако нема питања о прва два поглавља, онда је за треће потребно појашњење. Комора, која заузима до једне петине главног простора фрижидера, посебно је дизајнирана за чување кварљиве хране. Одмрзавање таквог фрижидера је прилично једноставно: по правилу је само замрзивачком одељку потребно потпуно одмрзавање, фрижидер је опремљен истим системом Но Фрост.
Хладњацима са два одељења може се управљати са једним или два компресора, а обе опције имају своје предности. Прва је економичнија у раду, али друга вам омогућава да искључите и одмрзнете било коју од комора, остављајући другу у исправном стању. А ово је, како показује искуство, много погодније.
И на крају, велики бочни фрижидери. Власници пространих кухиња могу себи приуштити такве, јер је ово можда најпространија и најдимензионалнија врста фрижидера. Буквално упоредо значи „ раме уз раме “, што је тачно: камере су смештене једна поред друге и отварају се са две заокретна врата. Висина модела варира од 1,7 до 1,9 метара, ширина може бити до 1,2 м, а укупна корисна запремина је од 520 до 800 литара. Упркос импресивној величини фрижидера, нећете имати проблема са одмрзавањем: технологија Но Фрост је код њих обавезан стандард, на пример, самостојећи фрижидер Гаггенау ИК 300-354 "Сиде би Сиде"
Модели упоредо имају више температурних зона, укључујући затворену комору са нултом температуром и одељак са променљивом влажношћу. Готово сви фрижидери ове врсте пружају додатну могућност хлађења пића: у посебном одељку на вратима температура се одржава за 3 степена ниже него у главној комори. Поред тога, уграђени апарат за лед омогућава вам производњу око 4 кг леда дневно без досадног уливања воде у калупе и одвајања смрзнутих коцкица од њих. Кроз црево повезано на довод воде, вода ће ући у филтер заменљивим кертриџима, а затим, очишћена од нечистоћа, ући у одељак за стварање леда. Погодно, једноставно и врло ефикасно.
Међутим, приликом избора димензија фрижидера, не заборавите на питања његове испоруке до места уградње. Имајте на уму да мора проћи кроз врата стана и кухиње - бар, а максимално - да се уклопи у лифт, који ће вашу куповину одвести на жељени спрат. Па, ако сте се већ одлучили за модел упоредо, будите спремни да донесете нестандардну одлуку: можда ћете морати да уклоните врата у стану. Једина утеха је што су ове непријатности привремене.
Локација камера
Поента није потребна, већ се посматра као питање употребљивости. Ако ваш фрижидер има две или више комора, можда би било добро одлучити где треба да се налази одељак за замрзавање - на врху или на дну. Ако више волите да кувате углавном смрзнуту и ​​практичну храну и користите замрзивач неколико пута дневно, једноставно нема смисла чучати испред ње. За оне који чешће отварају врата фрижидера, прикладније је одабрати модел где се замрзивач налази испод фрижидера, као што се то ради у моделу Босцх КИВ 38Кс00.
Способност замрзавања
Ова карактеристика је често назначена на вратима одељка за замрзавање или, ако је фрижидер један одељак, поред индикатора рада. Две пахуљице указују да је максимална температура у замрзивачу -12 ° Ц, три означавају да ова вредност достиже -18 ° Ц, а при приказивању четири пахуље можете сигурно рачунати на све -24 ° Ц.
Контрола
Фрижидером се може управљати и електромеханички и електронски. Први је најпознатији и најједноставнији: укључивање и искључивање се врши притиском на дугмад, а жељени режим се подешава окретањем дугмади термостата. Друга метода користи електронски панел са дигиталним дисплејем и контролном плочом. Уз њихову помоћ можете да подесите жељену температуру са тачношћу до степена, што се не може учинити ручном регулацијом, али ако имате екран, мораћете да присуствујете куповини доброг стабилизатора напона.
Узимајући у обзир да су основне функције фрижидера са различитим начинима управљања готово исте, избор модела за овај параметар у потпуности је на вашем нахођењу.
Одмрзавање
Према овом критеријуму, фрижидери су подељени на моделе са ручним одмрзавањем и аутоматским. Помињање прве опције само наглашава предности друге, која не захтева људску интервенцију. Одмрзавање кондензата одвија се аутоматски на задњем унутрашњем зиду расхладне коморе, где се налази испаривач. Вода тече у посебан жлеб на дну расхладне коморе и пролази кроз посебну рупу у тацну изнад компресора, а тамо, под утицајем топлоте коју генерише, испарава.
Додатне функције фрижидера
Поред система Но Фрост, који спречава стварање леда у одељку фрижидера, многи модели савремених фрижидера имају и низ додатних функција.
Ваздушни туш осигурава стварање и одржавање режима ниске температуре и циркулације ваздуха, због чега долази до својеврсне вентилације расхладне коморе.
БиоФресх је функција која вам омогућава да регулишете температуру и ниво влажности у комори, обезбеђујући на тај начин стварање свих потребних услова за чување различитих врста хране. Висока влажност ваздуха доприноси дуготрајном очувању свежине поврћа, воћа, зачинског биља.
Вишенаменски дисплеј МагицЕие, смештен на вратима, приказује информације о раду фрижидера.
Цоолматиц пружа брзо принудно хлађење ваздушним струјама вођеним вентилатором. Након протека 6 сати након активирања ове функције, нормална температура се обнавља.
Антибактеријска заштита обезбеђује се превлачењем зидова и унутрашње површине врата одељка фрижидера полимером на бази јона сребра. Ова функција је доступна у бројним моделима компаније Босцх, Сиеменс и неких других произвођача.
Црисп Фресх је филтер уграђен у полицу за чување поврћа и омогућава му да дуго остане свеж.
ГлассЛигхт систем је ЛЕД осветљење уграђено у полице које вам омогућавају да се брзо снађете у систему полица и пласману производа.
Хладњак је уређај уграђен у врата фрижидера за хлађење и грејање воде за пиће, који се састоји од резервоара, једне или две славине и обрнуте бочице за воду причвршћене на врх. У резервоару се вода, у зависности од задатка, загрева или хлади, након чега се доводи кроз славину.
Звучни сигнал - могућност сигнализације о отвореним вратима фрижидера.
Антибактеријски систем СилверЦлеан, који су креирали произвођачи Нефф фрижидера, спречава таложење и раст штетних бактерија. Заснован је на деловању јона сребра, који су део материјала за зидове и унутрашњу површину врата расхладне коморе. Фрижидери опремљени системом СилверЦлеан никада неће имати непријатан мирис и храна ће трајати дуже.
Присуство уклоњиве преграде између кутија, која омогућава складиштење производа велике величине, различито се назива у фрижидерима различитих марки. Миеле има ВариоРоом, Лиебхерр има ВариоСпаце, АЕГ има ВариоБок. Произвођачи су опремили замрзиваче са стакленим полицама и извлачним контејнерима за практичније складиштење хране. Сви ови елементи могу се једноставно уклонити ако је потребно, чиме се ствара довољно простора за постављање великих производа.
Функција СуперЦоол омогућава брзо и висококвалитетно хлађење ваздуха помоћу посебног вентилатора. Вишесмерни протоци ваздуха хладе садржај коморе са свих страна, што је посебно важно за производе који су управо стављени у фрижидер. ЛГ има исту функцију названу Мулти Аир Флов.
Режим СуперФрост омогућава вам брзо замрзавање велике количине хране на температури од -32 ... -38 ° Ц, што задржава њихов укус и осигурава дуже складиштење. Режим се аутоматски искључује, јер је целокупна количина хране замрзнута.
Функција ФростЦонтрол, коју је развио Лиебхерр, надгледа температуру у замрзивачу и, ако порасте, активира звучни и визуелни аларм. Индикатор ФростЦонтрол омогућиће вам да на време предузмете мере и користите режим СуперФрост ако, као резултат нестанка струје, храна почне да се одмрзава.
Самостојећи или удубљени
Ова тачка је такође веома важна. Сада, када уграђени кућански апарати полако, али сигурно замењују „ соло “ модел , када се шпорет замењује плочом за кување и рерном, када су чак и микроталасне пећнице „ скривене “ у дубинама елегантних ормара, произвођачи фрижидера све више проширивање производње потпуно уграђених модела. Наравно, они су много скупљи од њихове одвојене „ браће “, јер су захтеви за њима много већи. Прво, минималне вибрације, тако да дрвени намештај не постане нека врста резонаторске кутије, а брујање мотора се не чује у целој кухињи. Друго, топлотна изолација. Фрижидери „ соло “ не би требало да се надовезују на намештај и зидове, а постоји посебан захтев за растојање између фрижидера и радијатора. Потпуно уграђени модели могу се поставити тамо где је прикладно вама и само вама.
И на крају, размотримо чисто естетску страну избора фрижидера. Класични бели модели и даље су најпопуларнији, али сада, заједно са њима, постоје и они у боји: жути, челични, са завршном обрадом попут дрвета, нерђајући челик Лиебхерр ЦПес 40030. Међутим, фрижидер ће се најскладније уклопити само у унутрашњост ако је то врата биће апсолутно иста плоча као и фасаде кухињског намештаја. А ово је могуће само ако купите уграђени модел.
Вински хладњаци или сталци за вино
Зналци добрих вина, који имају прилику да их купе у великим количинама, мораће да набаве посебну јединицу за чување овог драгоценог пића. Као што знате, да вино не би изгубило својства, потребно је да обезбеди не само одређену температуру, већ и влажност. Имајући овај циљ на уму, велики број произвођача кућних апарата развио је и покренуо производњу винских ормарића.
Баш као и фрижидера, вино " складиште " разликују једна од друге по величини и могућностима. Према томе, питање како одабрати вински ормар захтева посебно разматрање. Укратко, можемо рећи да присташе одређених сорти вина могу добро да се снађу са једнотемпературним моделима, али љубитељи разноликости мораће да присуствују куповини мулти-температурних. Штавише, што је вински ормар скупљи, то више могућности садржи за правилно складиштење широког спектра вина - белих и црвених, јаких и пенушавих. Миеле хладњак за вино модел КВЛ 4712 СГ изд
Финансијске могућности
Одабиром фрижидера, неизбежно ћете се суочити са финансијским питањем, наиме колико новца треба оставити у продавници да бисте постигли добар резултат у кухињи. Сваки произвођач обично нуди различите опције опреме - од буџетских до луксузних модела, па је сасвим могуће пронаћи модел за свој џеп. Међутим, вреди запамтити да се, за разлику од других врста кућних апарата, фрижидер обично купује дуги низ година: његове димензије су прилично велике, а тежина не дозвољава да једноставно извадите стару и ставите нову. Због тога би требало добро размислити да ли бисте уштедели новац приликом куповине или купили заиста добар модел једног од светски познатих произвођача.
Добро позната " етикета " на фрижидеру није само леп дизајн врата. Ово је потврда квалитета, знак да је компанија одговорна за своју робу. Временом се све мења, а кућански апарати имају нове функције и могућности. Знајући ово, пожурите сада да купите један од најмодернијих модела фрижидера, касније нећете пожалити због своје одлуке. Да, одједном ћете морати да платите велику суму, али тада ћете своју куповину моћи да користите дуги низ година, па чак и деценија, не бринући се о њеној поправци и потреби да је замените.
Јефтини модели елитних фрижидера:
Уградни фрижидер Миеле К 9414 иФ
Уградни фрижидер Купперсбусцх ИКЕ 247-8
Фрижидер Лиебхерр ЦП 40030
Како одабрати марку
Издвојити из опште масе произвођача бренд који би се могао назвати најбољим, поузданим, престижним, можда је нереално. Ваш укус, или можда чак и интуиција, рећи ће вам како да пронађете прави модел међу многима са сличним функцијама, али направљеним од различитих произвођача. По правилу, свака марка, поред стандардних карактеристика, нуди и нешто своје, посебно. На пример, Миеле је развио јединствени систем осветљења ГлассЛигхт, а Босцх је развио и применио нови режим супер замрзавања.
При одабиру производа одређене марке важно је присуство сервисног центра компаније у вашем граду. Међутим, када купујете производе од озбиљних произвођача као што су Босцх, Сиеменс, Гаггенау, Миеле, Купперсбусцх, Лиебхерр, Нефф или Занусси, о томе не морате да бринете.
Животни век и гаранције
Животни век савремених фрижидера, подложан свим радним правилима, је од 10 до 15 година, а неки произвођачи, на пример, Миеле, говоре о озбиљнијем периоду. Искуство показује да добри модели трају много дуже, а ако застаре, онда и морално. То значи да се у наведеном времену појављују савршенији, промишљени и опремљени новим функцијама фрижидери, што не омета старе да раде, раде и раде. Али упркос значајном животном веку, гаранција за расхладну опрему је прилично скромна - од 1 до 2 године, а друга опција ће коштати више купаца.

Како одабрати фрижидер?
Како одабрати фрижидер?
Како одабрати фрижидер?
Како одабрати фрижидер? Како одабрати фрижидер? Како одабрати фрижидер?



Home | Articles

November 28, 2022 17:44:12 +0200 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting