Како одабрати таблет рачунар?

Лични рачунари, преносни рачунари, мобилни телефони - сви ови уређаји изазвали су прште својим изгледом, јер су заувек променили представу човека о модерној технологији и њеним могућностима. Али све ово бледи пре недавно појављених таблета, који су коначно очарали све снове и мисли љубитеља модерних справа. До недавно није било више од неколико десетина модела таблета, док их је данас више од хиљаду. У таквој разноликости није ни чудо што се чак и искусни техничар, а да не помињемо једноставног купца, збуни. Па на шта треба обратити пажњу приликом куповине таблета? Ако ово желите знати, онда бисте требали прочитати овај чланак!
Таблетни рачунари укључују:
Е-књиге, овај таблет привлачи све већу публику. Предности е-књига су бројне. У поређењу са обичним књигама, заузима мало простора, има врло пространу меморију, а многе е-књиге имају функцију плејера. Веома је погодан за људе који уче стране језике. Хајде сада да разговарамо мало о техничким карактеристикама. Многи људи мисле да би екран е-књиге требало да буде велик, али то није у потпуности тачно. Главна ствар је добра резолуција екрана. За удобније читање, дијагонала би требала бити 5,6 инча, а резолуција 320 * 460 пиксела. Такође, приликом избора е-књиге, обратите пажњу на премаз екрана, он мора бити антирефлексан и имати добар угао гледања. Када бирате књигу, обавезно је држите у рукама, укључите, погледајте да ли вам је прикладно да је читате, погледајте поставке, ако вам све одговара. Не јурите брендове, они често надувају цену, ово се односи и на руске продавнице. Цене се крећу од 1.800 до 15.000 рубаља.
Таблетни персонални рачунар је једна од врста преносних рачунара са додирним екраном, такви таблети имају потпуну компатибилност са ИБМ ПЦ рачунарима и комплетним оперативним системом. Као оперативни систем користе се углавном системи Виндовс, Линук, Аппле Мац ОС Кс. Погодан је за људе који увек желе да остану у контакту и буду у току са догађајима. Дијагонала је од 6 до 11,6 инча. Фреквенција процесора од 1 ГХз до 800 МХз, РАМ од 1 ГБ до 512 МБ, трајна меморија 4 ГБ - 64 ГБ, 3Г модем може бити уграђен или не. Када купујете лични рачунар за таблете, обавезно се мало упознајте с њим у продавници: подржите га у рукама, укључите, идите у подешавања.
Интернет таблет комбинује особине лаптопа и паметног телефона, могу се стално повезати на Интернет путем 3Г и Ви-Фи система, врло је згодно користити га за преглед свих врста веб локација и страница, додирни екран вам омогућава за контролу таблета једним додиром прста. Разлика између Интернет таблета и таблет рачунара: прво, ово је трошак, креће се од 4500 до 15000 рубаља; друго, бежични интернет; треће, ради веома дуго без пуњења; није подложан хакерским нападима.
Како одабрати таблет?
Постоје 2 врсте технологије екрана: отпорна и капацитивна.
Отпорни екран је екран који се састоји од панела са течним кристалима. Поврх ње су постављене две провидне плоче, одвојене су диелектриком између њих. Предности таквог екрана су: ниска цена у поређењу са другим материјалима, велика осетљивост екрана и могућност управљања екраном било којим предметом.
Недостаци технологије: недовољан пренос светлости, услед чега ћете морати да користите додатно позадинско осветљење; такви се екрани такође брзо троше.
Капацитивни екран - додирни екран, стаклена плоча на коју се у танком слоју наноси отпорни материјал. На угловима панела уграђене су електроде које напајају проводни слој наизменичним напоном ниског напона.
Лоша страна таквог екрана је што ћете за њега морати да купите специјалну оловку.
Обратите посебну пажњу на кинеске произвођаче, они имају врло добре и висококвалитетне моделе, иако имају један мали недостатак. У многим моделима звучни тастер тоне, понекад и сам звук закаже, али ако слушате кроз слушалице, све се добро чује, што се тиче квалитета слике, он је једноставно одличан. И још један мали трик „ Кинеза “, да бисте разумели упутства, мораћете да проучите Интернет, јер у приложеним упутствима нема речи на руском.
И још један савет, пре куповине таблета, прођите кроз неколико продавница, разговарајте са продавцима, пустите их да вам све детаљно објасне, кажу и покажу. И што је најважније, прошетајте Интернетом, овде можете не само да пронађете све информације које вас занимају (и са позитивним и са негативним критикама), већ и да купите таблет по нижој цени. Уживајте у куповини.

Како одабрати таблет рачунар?
Како одабрати таблет рачунар?
Како одабрати таблет рачунар?
Како одабрати таблет рачунар? Како одабрати таблет рачунар? Како одабрати таблет рачунар?Home | Articles

November 26, 2022 22:02:47 +0200 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting