Како одабрати ДВР

Снимач аутомобила је веома користан уређај за возаче који вам омогућава да из аутомобила снимате аудио и видео информације о стању у саобраћају. Данас је међу гомилом несрећа и контроверзних транспортних ситуација такво нешто од виталног значаја за возача било ког аутомобила.
ДВР се најчешће користе за доказивање своје невиности у одређеном проблему, било да је реч о несрећи, намештању транспорта или незаконитим радњама саобраћајних полицајаца. Даље, покушајмо да одговоримо на питање: како одабрати ДВР и детаљно схватити шта је то!
Међу брзо напредујућим научним и технолошким напретком и гомилом произвођача који нуде своју дигиталну опрему, врло је лако збунити се у именима и терминима. Која је разлика између овог или оног уређаја? Какве вас „ замке “ очекују приликом избора? Са којим питањима се суочава потрошач и на шта је прва ствар на коју треба обратити пажњу приликом одабира ДВР-а за аутомобил?
Начин монтирања ДВР-а
Важан параметар који се односи на механику, а не на електронику уређаја. За дуготрајан рад без кварова, уређај мора бити сигурно фиксиран на правом месту аутомобила и, што је најважније, имати добар поглед, без привлачења пажње возача и без одвлачења од ситуације на путу.
Универзални снимачи са стакленим носачем. Обично су причвршћени за стакло помоћу обичне вакуумске чаше. Преносни снимачи ове врсте су врло једноставни за инсталацију. Свако без непотребних невоља и проблема самостално ће инсталирати такав уређај у свој аутомобил. Такође, неће бити потешкоћа са углом нагиба диктафона, такав носач је врло згодан за употребу. Ахилова пета ове врсте причвршћења је њена непоузданост и недовољна сигурност. Проблем може бити посебно акутан ван сезоне и зими, када је температурна разлика у аутомобилу када је клима уређај значајна. Поред тога, такав матичар мора чешће да се крије, будући да је на истакнутом месту, привлачи непотребну пажњу. Још једна негативна тачка је напајање диктафона, могуће је само из упаљача за цигарете, неће успети повезати уређај на други начин.
Аутомобилске стезаљке уграђене у стакло за поглед уназад. Овде, пре свега, вреди напоменути поузданост причвршћивања уређаја и добру локацију и тајност диктафона (неће бити потребно сакрити од знатижељних очију и стално уклањати ноћу). Поред тога, постоји стална е-пошта. напајање аутомобилске мреже. Још једна занимљива тачка је агрегација функција. Као леп додатак уређајима ове врсте можете пронаћи монитор за повезивање камере за вожњу уназад или, на пример, детектор радара. Мане укључују само високу цену уређаја и инсталацију ДВР-а, јер ће он дефинитивно морати да се инсталира у специјализованом ауто-центру.
Видео снимачи са одвојено повезаним камерама. Такви снимачи се структурно састоје од одвојене јединице за снимање видео записа, камере и монитора за гледање снимљеног видео записа. Посебност јединице за видео снимање је у томе што уз помоћ ње можете истовремено повезати неколико камера и снимити саобраћајну ситуацију са неколико тачака гледишта. У овом случају дефинитивно не ризикујете да пропустите важан детаљ инцидента. Тешко је открити такав уређај, јер је јединица инсталирана скривено, на пример, испод контролне табле аутомобила. Камере се могу поставити било где, испред и иза аутомобила. Ово решење је најприкладније и најпрофесионалније. Сложеност уградње и цена надокнађују се погодношћу дизајна и употребе.
Оптика
Оптика и сочива играју једну од основних улога у ДВР-у, јер се слика помоћу њих снима. Штавише, видео рекордер треба да ухвати слику и снима не само ситуацију у аутомобилу, већ и далеко даље од ње. Стога, угао гледања сочива такође треба да игра одлучујућу улогу у избору. Ако је угао гледања мањи од интервала 90 до 1400, не препоручујемо га куповина, јер постоји шанса да важан детаљ несреће или неке друге ситуације једноставно измакне вашој пажњи или не уђе у кадар , информације о аутомобилима који шетају суседном траком су посебно релевантне. Такође би требало да пазите на велики угао гледања, јер у овом случају слика може бити изобличена и постаје немогуће препознати неке важне детаље, попут броја аутомобила.
Чување и обрада слика
Да бисте видео гледали на рачунару, морате га снимити у дигиталном формату. С тим у вези, морате пажљиво обратити пажњу на низ параметара који су одговорни за квалитет слике:
Резолуција слике је можда најважнија карактеристика. Данашњи ДВР-ови омогућавају вам да сачувате видео записе различитих резолуција. Од ВГА 640 к 480 до Фулл ХД са 1920 к 1080 пиксела. Сви знају да ће, што је већа резолуција, слике и видео записи са ДВР-а бити детаљнији. Понекад је ово веома важно ако требате узети у обзир мале делове аутомобила, попут државе. број или марка аутомобила.
Број сличица у секунди. Такође најважнији параметар. Приказује број оквира снимљених у секунди. Ова карактеристика се назива и брзина снимања ДВР-а. Што је већи број сличица, то ће видео бити бољи и моћи ћете да пратите динамику несреће или других важних тачака. Данашњи ДВР-ови омогућавају вам снимање брзином од најмање 25 кадрова у секунди.
Екстензија или формат датотеке. Савремени софтвер вам омогућава да компримујете видео тако да губитак квалитета слике буде минималан. То је првенствено због чињенице да је волумен меморијских картица ДВР-а врло ограничен, а компресија вам омогућава да смањите величину снимљене датотеке у реалном времену, чиме штедите меморију уређаја. Захваљујући томе, видео датотеке можете гледати дужи временски период. Најпопуларнији формати датотека данас су АВИ са МЈПЕГ или Х.264 кодецима. Треба напоменути да вам компактније датотеке омогућавају стварање кодека Х.264 и његове могуће модификације.
Сачувај видео. Да би то учинили, видео фиксатори користе стандардне меморијске картице. Њихов формат је СД или Мицро Сд (Т-Фласх). Најважнија карактеристика је несумњиво капацитет меморијске картице, што је она већа, то ће дужи временски интервал бити доступан за снимање. Цена СД картица је прихватљивија од њихових колега.
ДВР функције
Који ДВР треба да одаберете? При куповини обратите пажњу на следеће карактеристике:
Уграђени монитор
Једна од најприкладнијих карактеристика је уграђени монитор. Ако нема монитора, обратите пажњу да ли у вашем аутомобилу постоји излаз за спољну везу са спољним видео пријемником.
Аутоматско покретање и аутоматско искључивање видео рекордера приликом покретања или заустављања мотора аутомобила
Из имена је све јасно. Возач је често заборавио да искључи ДВР-ове, тако да ће аутоматско искључивање / укључивање бити врло корисно.
Преписивање датотека
Време снимања аутомобилских снимача је ограничено и износи до 5 минута. Када се меморијска картица напуни, старе датотеке се бришу, а нови видео снимци настављају да се снимају.
Време и датум
Сви сте приметили да су приликом прегледа датотека са ДВР-а време и датум нужно фиксирани на врху или дну екрана.
Снимање звука
Поседовање микрофона за снимање звука је веома важно. Обратите пажњу на квалитет микрофона и звук који се репродукује.
Сензор покрета
Омогућава вам да укључите аутоматски снимач када се у пољу деловања појави сензор покрета. У Русији примена таквих иновација није наишла на одговор међу грађанима, стога ова функција и даље није била тражена.
Снимање ГПС координата
Прилично корисна карактеристика, мада прилично ретка. Исправља ваше координате на мапи и везе до видео записа.
Позадинско осветљење
Корисна ствар у мраку. Неки модели су опремљени инфрацрвеним осветљењем. Негативан аспект је лош квалитет снимања ноћу, јер је осветљење лоше.
Фото режим
Уобичајена и важна карактеристика коју подржавају многи модерни ДВР уређаји. може бити потребно у случају незгоде да евидентирају штету на аутомобилу инспектори саобраћајне полиције и пруже информације осигуравајућој кући. Возач нема увек при руци камеру, па је важно да ову функцију имате у свом ДВР-у.
Како одабрати прави ДВР? Не заборавите на трошкове. Постоји пуно модела видео снимача и креће се од 60-700 рубаља до неколико десетина хиљада за моделе са гомилом функција. Пре свега, приликом избора одлучите које карактеристике су вам потребне, а које не. Многи возачи ову ствар и даље сматрају непотребном, али пракса показује да са растом аутомобила на путевима Русије регистратори аутомобила помажу у решавању различитих проблемских ситуација, како у несрећи, тако и у животу.

Како одабрати ДВР
Како одабрати ДВР
Како одабрати ДВР
Како одабрати ДВР Како одабрати ДВР Како одабрати ДВРHome | Articles

November 29, 2022 14:26:12 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting