Како одабрати произвођача хлеба?

Првобитно су украјинске домаћице пекле домаћи хлеб. Устали су у зору, запалили пећ, дочарали тесто, месили уредне векне и убрзо се кућом проширила мирисна арома свежег хлеба. За печење хлеба било је потребно много стрпљења, пажње и, наравно, времена. Зато у наше време, са својом вревом и сталним бригама, није остало толико породица у којима домаћице обрадују своје најмилије домаћим хлебом. Већина једноставно купи пекарске производе из локалне продавнице. Али немојте себи ускратити задовољство!
На крају крајева, појавом дивног произвођача хлеба у вашем дому моћи ћете свакодневно да се трпате правим домаћим пецивом!
Дакле, хајде да сазнамо више о произвођачу хлеба. Напољу, сви произвођачи хлеба су слични једни другима, разликују се само у боји и материјалу тела - пластике или нерђајућег челика. Дизајн произвођача хлеба такође има пуно заједничког: било који модел је радна комора са поклопцем, грејна цев (грејни елемент) унутра и мотор. Канта се убацује у такву "пећницу", која се уклања, причвршћивачем за нож (назива се и шпатула). Канта има удобну дршку, нелепљив премаз и представља посуду за печење. Лопатица меша састојке да би формирала тесто, док десетка претвара тесто у хлеб. Ваше учешће у процесу кувања је сведено на минимум: потребно је само убацити састојке назначене у рецепту у рерну без мешања. Остало ће произвођач хлеба обавити сам: помешаће састојке, загрејати их, пустити да се тесто скува, месити, пећи хлеб. Када је хлеб спреман, произвођач хлеба ће вас обавестити звучним сигналом. То је тако једноставно!
Поред директног печења хлеба, произвођач хлеба може вам помоћи да набавите готово тесто ако немате времена или менталне снаге да то сами урадите. Захваљујући функцији гнетења без печења, добићете изврсно тесто за пуњене пљескавице, бесквасно тесто за пицу и кнедле оптималне конзистенције. „Лепиња“ помешана уз шпорет мораће се само поделити на пите, ставити на плех, пустити да се дигну и пећи у рерни. Постоји и директно супротна функција - печење без гњечења, што је погодно за пекарске производе - кифле, шарлоте. Прво, помоћу миксера, тесто се туче, а затим сипа у калуп - и у хлебник! Ова функција ће вам требати ако је пећ заузета, рецимо, месним јелима.
Поред функција хлеба, у неким моделима постоји још једна опција "Џем" са укусним именом: можете да кувате џем, џем, мармеладу од свежег или смрзнутог воћа и бобица. Тајна овог начина рада је комбинација ниске температуре, оптималног времена кувања и сталног полаганог мешања шпатулом.
Функционалност произвођача хлеба зависи од ваших потреба и преференција. Приликом избора машине за хлеб треба обратити пажњу на следеће параметре:
Снага - од 400 до 1650 В у различитим моделима. Што је индикатор већи, пећница брже ради. Већина модерних произвођача хлеба има просечну снагу од најмање 600 вати. Тежина и величина погаче. За породицу од 2-4 особе обично је довољан производ тежак од 500г до 1кг, али неки произвођачи хлеба способни су да испеку велике погаче до 1,5 кг! Да би се осигурало да се хлеб сваки пут припрема умерено, произвођач хлеба вам омогућава да одредите величину сваког хлеба - малог, средњег или великог.
Дизајн и број ножева: постоје модели вертикалног и хоризонталног дизајна, дизајнирани за један и два ножа. Произвођачи уверавају да се уз помоћ два ножа тесто равномерније меси.
Видно стакло: поступак печења одвијаће се пред вашим очима, ако одаберете модел са инспекцијским прозором. Што је веће, то је боље: завиривање у сићушни квадрат биће изузетно незгодно, сигурно ћете желети да отворите рерну, али то се не препоручује. Ако не намеравате да контролишете рад произвођача хлеба, купите модел са „празним“ поклопцем.
Број програма печења.
Произвођачи хлеба могу имати од 3 до 17 програма. Програми се углавном разликују у гњечењу, печењу и радним температурама. У савременим моделима можете пронаћи и „ стандардне “ програме за печење „ основног “ и „ пшеничног “ хлеба, као и оригиналне програме, на пример: прављење џема, прављење муффина, печење бородинског хлеба, печење хлеба са разним додацима, посебан програм за ражени хлеб, печење колача, печење хлеба без дијете, печење хлеба од кукуруза, пиринча, бисерног јечма, хељдиног брашна, програм за печење од грубог брашна, програм за слатке пекарске производе са сувим грожђем, чоколадом, медом, шећером и остали адитиви итд.
Тајмер ће вам олакшати подешавање времена до кога ће ваша пецива бити спремна: у зависности од модела, дизајниран је за 12-15 сати. Односно, преузимањем састојака и инсталирањем апликације, на пример, увече ћете добити свеже вруће пециво одмах за доручак. Луксузно! Произвођач хлеба ће сам израчунати у ком тренутку треба започети процес.
Екран је увек течни кристал, понекад са прикладним позадинским осветљењем. Што веће, то боље: мали приказује само бројеве који означавају почетак и крај процеса печења. Велики, потпуно функционалан дисплеј пружаће све информације о подешавањима рерне, времену и тренутном стању процеса печења хлеба или пецива.
Функција меморије штити од могућег нестанка струје. Имају га готово сви произвођачи хлеба: ако је струја искључена, рерна држи програм од 30 секунди до 40 минута, у зависности од модела, а када се напајање аутоматски врати у прекинут циклус и настави да ради .
Како додати састојке: Желите ли да направите слатке лепиње, кифле од сувог грожђа или рустични хлеб са орасима? Ови састојци се додају у готово тесто, тако да и даље морате да отворите поклопац уобичајене машине за хлеб. Да микроклима унутар рерне не би била поремећена, боље је купити модел са дозатором: суво грожђе, ораси или суво воће сипајте у мали одељак у поклопцу и у право време се аутоматски сипају у канту тесто, равномерно распоређено по целом тесту.
Прибор: пећ се испоручује са додацима као што су мерна чаша, комбинована мерна кашика са два краја, често уз апарат нађете шта и четку за покривање пекарских производа глазуром. У моделима са функцијом израде багета постоје посебни сталци. И сигурно - књига брендираних рецепата за печење хлеба са тачном дозирањем производа и корисним саветима за почетнике кувара.

Како одабрати произвођача хлеба?
Како одабрати произвођача хлеба?
Како одабрати произвођача хлеба?
Како одабрати произвођача хлеба? Како одабрати произвођача хлеба? Како одабрати произвођача хлеба?Home | Articles

December 5, 2022 19:25:20 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting