Како одабрати мобилни телефон

Желите да купите мобилни телефон? Овај кратки преглед помоћи ће вам да се снађете у разноликости асортимана комуникационих средстава и одаберете онај који вам одговара.
За то су довољна 4 једноставна корака:
Изаберите класу будуће куповине, врсту футроле (класична, преклопна, ротатор, клизач).
Одлучите се за скуп телефонских функција које ћете заправо користити.
Размотрите начин на који ће се телефон користити - услови употребе, интензитет, трајање батерије
Размислите о комплету неопходне додатне опреме и обратите пажњу на пакет пакета уређаја и разне промоције (слушалице, футроле, меморијске картице, бонуси итд.), Јер је конкуренција између произвођача телефона и продаваца изузетно велика.
Ергономија и употребљивост
Што се тиче произвођача телефона, одаберите телефон произвођача који желите, а ако још увек немате телефон, послушајте савете пријатеља и породице. У овом случају ћете брзо и лако савладати новину, јер готово свака марка телефона има своје особености изградње менија и главне функционалности уређаја. Телефон треба добро да стане у руку, а екран треба да буде угодан за очи.
Функционалност
Палета мобилних телефона је веома разнолика, као и укуси потрошача. Готово сваки савремени телефон има могућности које превазилазе његову примарну употребу за упућивање позива и слање порука. Неки од нас радије користе телефон за слушање музике, сликање, други не могу без уграђених апликација за преглед и уређивање докумената и е-поште. Други преферирају једноставне и функционалне мобилне телефоне и користе их углавном за упућивање позива или слање порука. Стога одредите своје потребе за додатним функцијама телефона и ниво њихове примене (основна функционалност прорачунског телефона, музичког телефона, телефона са камером, паметног телефона, комуникатора).
Ако тражите телефон само за упућивање позива и писање текстуалних порука, можете сигурно одабрати јефтиније моделе. Вреди обратити пажњу на такве функције као што су календар, организатор, штоперица, будилник (по правилу су уграђени у сваки нови мобилни телефон). У последње време телефони са подршком за две СИМ картице такође су постали веома популарни, јер многи од нас користе услуге неколико мобилних оператера. Ако су раније такви телефони припадали премиум класи, сада све већи број модела буџетске класе прима подршку за две СИМ картице.
Ако ћете телефон користити као мултимедијални уређај, као што су меморија телефона и подршка за меморијске картице, погодност организовања и приступа медијским датотекама у телефону, доступност и квалитет слушалица и могућност повезивања стандардних слушалица , једноставност преноса датотека са рачунара у меморију уређаја, проширене функције плејера медија (еквилајзер, радио снимање).
За фотографије „ у покрету “ и с времена на време довољна је камера са сензором од 2 мегапиксела, али страствени фотографи, наравно, преферирају бољу камеру са блицем или чак две и присуством посебних апликација за уређивање фотографија и видео записа у телефону.
Мобилни телефон или паметни телефон?
Ако телефон користите за посао (позиви се не рачунају), ваш избор су паметни телефон, комуникатор или напредни телефон пословне класе са подршком за канцеларијске апликације, разним комуникационим стандардима (посебно ЕДГЕ и Ви-Фи), напредним синхронизација са различитим уређајима (рачунар, штампач, мрежна опрема за приступ Интернету и корпоративни ресурси), брза подршка за мултитаскинг. Имајте на уму да су паметни телефони са оперативним системом захтевнији за животни век батерије, као и за редовну употребу бежичне везе (Блуетоотх, Ви-Фи) и приступа Интернету.
Надамо се да ће вам наши савети помоћи да купите добар мобилни телефон.

Како одабрати мобилни телефон
Како одабрати мобилни телефон
Како одабрати мобилни телефон
Како одабрати мобилни телефон Како одабрати мобилни телефон Како одабрати мобилни телефонHome | Articles

December 5, 2022 19:18:09 +0200 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting