Како одабрати машину за прање и сушење веша

Као и код било ког кућног апарата, производи са функцијом сушења сертификовани су према неколико показатеља: квалитету прања, предења, сушења и енергетској ефикасности. Према прва три параметра, већина савремених комбинованих уређаја припада највишој класи А. Мање су чести модели са класама прања, пређења или сушења Б или Ц.
То су углавном производи из сегмента буџетских цена.
Ситуација је нешто другачија са потрошњом енергије опреме за прање и сушење. Да би се ствари квалитативно осушиле, потребна је велика количина електричне енергије, што није увек могуће смањити. Према томе, потрошња енергије многих уређаја ове врсте је приближно 0,19-0,23 кВх / кг и одговара класи Б.
На тржишту постоје уређаји који троше више електричне енергије. У погледу потрошње енергије, они се односе на најнижу класу Ц.
А само најнапреднији модели карактеришу ниска потрошња енергије која одговара класи А (0,17-0,19 кВх / кг).
Коришћење машине за прање веша
Понекад, након прања и сушења, веш може остати влажан, сув или наборан, што га брзо истроши. То се дешава из различитих разлога: или кућни апарати нису у реду и треба их однети у сервисни центар, или је, што се најчешће догађа, режим рада уређаја погрешно одабран.
Ове невоље можете избећи ако следите једноставна општеприхваћена правила.
Програми прања, предења и сушења увек бирају према врсти тканине. Никада не учитавајте више ствари него што је назначено у пратећој документацији. Пожељно је користити врући ваздух за сушење дебелих памучних или ланених тканина, али танке ствари је боље подмазати хладним ваздухом.
Пре одлагања предмета, уверите се да су погодни за прање и сушење у машини. Све потребне информације обично су назначене на етикетама за веш. Дакле, на отвореном морате да висите производе са пуно металних, дрвених или пластичних окова, посебно осетљивих ствари (синтетичке завесе, вуна, свила, најлонске чарапе). Сушење у писаћој машини се не препоручује за производе са облогом од пене, гломазне предмете као што су топле јакне, прекривачи, вреће за спавање, поплуни.

Како одабрати машину за прање и сушење веша
Како одабрати машину за прање и сушење веша
Како одабрати машину за прање и сушење веша
Како одабрати машину за прање и сушење веша Како одабрати машину за прање и сушење веша Како одабрати машину за прање и сушење вешаHome | Articles

December 5, 2022 20:57:23 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting