Како одабрати камкордер?

Видео камера је корисна ствар. И добро, врло пријатно. На крају крајева, при снимању се чувају све емоције и догађаји. Снимање видео записа заиста је „ жива “ успомена.
Многи дигитални фотоапарати опремљени су функцијом видео снимања, али нико неће порећи да је ниво видео снимања у камери још увек много већи.
Није тако лако одабрати добру видео камеру, јер ова техника заиста има пуно карактеристика и додатних могућности. Дакле, размотрите основне параметре за избор видео камере.
Формат за снимање камкордера
Видео камере могу снимати у дигиталним форматима као што су Дигитал 8, мини ДВ, мицро МВ, ДВД, Мпег 4. Видеокамере које раде у прва три формата и даље користе снимање на траку, али у дигиталном квалитету.
Видеокамере са форматом Дигитал 8 за снимање одабиру они који још увек имају записе у аналогним форматима Хи 8. Ове камере омогућавају не само гледање видео записа у формату Хи 8, већ и дигитализацију у Дигитал 8. Снимање у Хи 8 и у Дигитал 8 иде на филм од 8 мм, али само у другом случају у дигиталном квалитету и са стерео звуком. Цена камкордера који снимају у Дигитал 8 је прилично ниска. Али ако бирате прву камеру, и то јефтину, онда је боље обратити пажњу на мини ДВ формат.
Мини ДВ камкордери су мањи и лакши јер користе мању касету (6,35 мм траку) од Дигиталне 8. Али имају нешто бољи дигитални видео и стерео звук. Ове видеокамере и касете за њих производе многи познати произвођачи (Сони, ЈВЦ, Панасониц, Самсунг), тако да проблеми са потрошним материјалом не би требало да настају.
ДВД камкордери снимају директно на ДВД-Р / РВ дискове. Главна предност је што се снимљени видео може одмах погледати на ДВД-плејеру, лако премотати до жељене тачке. Али сама величина ДВД камкордера диктирана је величином диска, па не може бити довољно компактна.
Међу модерним видео камерама можете одабрати тај запис у формату Мпег 4.
Пример табеле
Посматрање процеса снимања, одабир потребног угла и разних подешавања - за све ово се користи тражило, оптичко или огледало.
Вредности сочива
Снимање видео записа у формату Х.264 Снимање видео записа у формату Х.264
Фулл ХД малопродајно видео снимање Фулл ХД малопродајно видео снимање
Видео снимање у КСФ формату, супер фино, фино Видео снимање у КСФ формату, супер фино, фино
Ручно подешавање излога Ручно подешавање излога
Аутоматска регулација витрине Аутоматска регулација витрине
Приказ листе с графичким ознакама
Ф 1.8
Оптички зум 15к
Дигитални зум 180к
Пречник филтера 46 мм
Жижна даљина 46,3 - 694,5 мм
Тражило такође може бити црно-бело или у боји.

Како одабрати камкордер?
Како одабрати камкордер?
Како одабрати камкордер?
Како одабрати камкордер? Како одабрати камкордер? Како одабрати камкордер?Home | Articles

November 26, 2022 21:18:59 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting