Како одабрати замрзивач?

Од самог почетка примећујемо да не говоримо о замрзивачима, већ о замрзивачима. Замрзивач је саставни део фрижидера. Замрзивач је засебан замрзивач дизајниран за дуготрајно складиштење великих количина хране. Треба напоменути да замрзивач није потребан свакој породици.
Тренутно су фрижидери представљени на домаћем тржишту, у којима су замрзивачи врло пространи и задовољавају потребе већине купаца. Па за кога су направљени замрзивачи? Простран замрзивач треба људе који не могу приуштити свакодневно да оду у продавницу и купе производе не више од једном недељно (али желе да се у њиховом дому увек нешто поједе у „ случају нуклеарног рата “), као и као викендице, ангажовани у зимским набавкама.
Након почетне обраде, препоручена количина производа ставља се у унапред припремљене пластичне кесе (обично од 200 до 600 г). Вреће су затворене тако да у њима остане што мање ваздуха (између бобица, делова производа, кришки), обележене (назив производа, рок трајања) и стављене у замрзивач.
Како одредити потребну запремину?
Наравно, све зависи од ваших свакодневних навика. Капацитет замрзивача за чување хране је обично 50 литара по особи. Неки су навикли да купују велике количине намирница једном недељно, док други радије купују мале количине намирница дневно. Ако сте навикли да замрзавате поврће и воће, онда би вам замрзивач требао бити већи. Ако нећете правити такве залихе, а месо или пилетина се у вашем замрзивачу појаве само повремено, онда 50 литара. јачина звука је сасвим довољна.
Функције замрзивача
Било која храна може бити препуштена модерном замрзивачу. Захваљујући систему против смрзавања, није потребно одмрзавање. Он ће се побринути за уштеду електричне енергије. Добро се уклапа са кухињским намештајем. Веома згодан додатак је присуство хладњака у замрзивачу. У случају нестанка струје, ове батерије ће одржавати температуру замрзивача у замрзивачу 9-24 сата (у зависности од модела).
Ако се раније фреон користио као расхладно средство, сада користе еколошки прихватљива хемијска једињења Р-134а и Р-600а.
Произвођачи модерних замрзивача настоје да створе оптималне услове за складиштење хране, за шта су укључена најновија технолошка достигнућа. Сваки нови модел опремљен је свим новим опцијама и има много лепих карактеристика.
Готово на свакој плочи замрзивача налазе се регулатор температуре и индикатор, прекидач за начин рада и индикатори у боји. Зелена - симбол радног стања складишта, жута значи режим брзог замрзавања, црвена значи високу температуру или отворена врата (у неким моделима овај индикатор је допуњен звучним сигналом).
Треба имати на уму да с временом индикатори могу почети да показују нижу температуру него што заправо чине. Због тога се једном годишње њихови подаци морају верификовати подацима неких других (тачних) термометара. Понекад табла означава режим „Е“ (на пример, доступан је у скоро свим моделима БОСЦХ). Ово је режим уштеде енергије који се користи када је замрзивач само напола пун.
Метода брзог замрзавања омогућава вам да сачувате максимум хранљивих састојака и витамина. Поред тога, ако се храна тренутно замрзне, у њима се не стварају кристали леда који цепају мембрану ћелијског ткива, као што је случај код постепеног хлађења. Потребно је укључити режим брзог замрзавања 5 сати пре стављања хране у замрзивач. Компресор ће радити непрекидно и температура у комори ће падати. После тога можете да ставите свежу храну - брзо ће се смрзнути и својом топлотом неће загрејати већ ускладиштене залихе. Након 24 сата, укључите режим "Складиштење".
Постоје замрзивачи са два одељења: један одељак ради као и обично, други је дизајниран за брзо замрзавање. Такви уређаји имају два компресора, што је ретко за замрзиваче. Метода брзог замрзавања захтева додатну потрошњу енергије. Поред тога, у овом режиму компресор ради без заустављања, што убрзава његово хабање.
Замрзивачи су доступни у облику ормара, ормара и сандука.
Замрзивачи-ормарићи
Достижу висину од 2 м и ширину од 60 цм, заузимајући релативно малу површину. Велика корисна запремина (до 280 л) омогућава вам да у њима складиштите пуно производа. Ормарићи имају неколико нивоа, дизајнирани у облику ладица на извлачење или полица са вратима. Пиктограми на предњим плочама показују препоручени рок трајања различитих производа. Неки модели имају посебне посуде за замрзавање бобица, воћа и поврћа. Плодови се полажу на послужавник и равномерно хладе без међусобног замрзавања.
Замрзивачи-постоља
Добро се уклапају са кухињским намештајем, могу се уградити испод радне површине или било које друге радне површине. Обично имају малу запремину и 3-4 одељења.
Замрзивачи-лари
Издужени и отворени. Погодно је замрзнути велике порције меса или рибе у таквом контејнеру. Често је корисна запремина шкриња много већа од запремине ормара и достиже око 370 литара. Најновији модел замрзивача за сандуке има димензије 850 * 1560 * 600 цм и тешко може да се провуче кроз врата. У основи је замрзивач за прса покретни подрум у вашем стану. Може се поставити на лођу или балкон, а хладноћа ће се задржати чак и на температури околине до +40 ° Ц.
Уочљив недостатак уређаја ове врсте је то што је сандук довољно дубок и није увек згодно из њега вадити храну. Истина, за складиштење запакованих производа многи модели нуде посебне кутије и висеће корпе. Поред тога, могу се користити и плуг-ин партиције. Због свог дизајна, ефикасне топлотне изолације и добро лоцираног круга расхладног средства, сандуци су економичнији од вертикалних замрзивача (у њих може да стане више хране по литру запремине). Током нестанка струје дуго остају хладни. Међутим, у свакодневном животу нису добили велику дистрибуцију. За наше мале кухиње замрзивач је превише гломазан.
Неколико савета
Замрзивач мора бити напуњен до те мере да не омета слободну циркулацију ваздуха, што обезбеђује равномерно хлађење на свим полицама и у свим одељцима. Клинови и бобице смрзнутог воћа могу се користити као украсне коцке леда. Да би то учинили, претходно се ставе на послужавник и замрзну, а затим спакују у вреће за дубоко замрзавање. Овом методом бобице се не смрзавају и свака се чува одвојено.
Месо је касније боље чувати исечено на комаде потребне величине, а рибу - ољуштену и целу. Храну која садржи желатин не треба стављати у замрзивач.
Не препоручује се замрзавање краставаца, банана, ротквица, зелене салате, џема, јаја, млечних производа, немасних сирева.
У замрзивач можете истовремено положити од 4 до 10 кг свеже хране и замрзнути 18-36 кг дневно. Али све има своју границу. Не преоптерећујте расхладну машину, јер у противном може једноставно отказати.
Не ризикујте да пиће стављате у стаклене посуде у замрзивачу - могу пуцати. Сву храну охладите на собној температури пре него што је ставите у простор за кување.
Замрзивач не воли да буде у близини шпорета (и на плин и на струју) и да се излаже директној сунчевој светлости. Након што режим брзог замрзавања обави посао, вратите замрзивач у нормално радно стање. У супротном, компресор ће отказати и изгореће.
Срећан шопинг!

Како одабрати замрзивач?
Како одабрати замрзивач?
Како одабрати замрзивач?
Како одабрати замрзивач? Како одабрати замрзивач? Како одабрати замрзивач?Home | Articles

December 3, 2022 07:40:48 +0200 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting