Како одабрати е-књигу

Ова е-књига на екрану приказује сачуване текстуалне датотеке различитих екстензија и замењује обичну папирну књигу. Након читања овог материјала, можете одговорити на питање: како одабрати е-књигу?
Електронске књиге имају неоспорну предност над папирнатим књигама; у једном уређају можете сакупити много мегабајта текстуалног материјала. Електронска верзија се лако чита, за разлику од ЛЦД дисплеја. Текст је оптималан за читање и сам уређај не захтева дуго пуњење. Још један плус је величина уређаја.Е-књиге су по правилу много мање од папира и теже су много мање.
Затим ћемо размотрити главне разлике између е-књига.
Величина екрана
Е-књиге по величини екрана можете условно поделити на:
- стандардни, дијагонала екрана је 6-7 инча
- компактни, њихова дијагонала је 5 инча
- велике књиге дијагонале веће од 8 инча
Ако желите да удобно опажате информације, односно да видите текст у целом пасусу, великим фонтом, онда треба обратити пажњу на велике књиге, ако вам је компактност облика важна, онда можете занемарити величину и изаберите мању дијагоналу.
Обавезно обратите пажњу на резолуцију екрана, минимална прихватљива резолуција је 480к800 пиксела.
Тип екрана
Данашњи модели е-књига чешће се производе са додирним екранима, јер их купци више воле. Вреди напоменути само да су екрани осетљиви на додир осетљивији на спољне утицаје од конвенционалних.
Приказ у боји
Екрани у боји нису ништа ново у е-књигама. Постоје 2 врсте екрана, Е-мастило у боји и ЛЦД дисплеји.
Први не емитују светлост, то јест, ако лампа или сунчева светлост не сијају на таквом екрану, авај, на њему нећете видети ништа. Позитивна страна је што је потрошња енергије таквог екрана знатно нижа од оне код његових ЛЦД колега, али постоје још значајнији недостаци, на пример, кашњење при окретању страница и бледе боје.
ЛЕД дисплеји су иста технологија која се користи у већини данашњих уређаја, мобилних телефона, таблета, телевизора и других уређаја. такви екрани имају позадинско осветљење и читање књига одвијаће се без потешкоћа, чак и у потпуном мраку, чак и на светлу. Квалитет слике на њима је знатно већи него у претходном случају. Међу недостацима се могу издвојити већи негативни ефекат на очи и брза потрошња батерије због енергетски интензивног позадинског осветљења.
Величина меморије
Уграђена меморија књиге. Присутан је у било којој е-књизи и биће вам довољно да учитате читаву малу библиотеку. Међутим, потражите више меморије јер ћете морати да гледате књиге са илустрацијама, па чак и видео записе.
Проширива меморија. Сви електронски мобилни уређаји, укључујући е-књиге, имају слотове за проширење. Најчешћи формат картица за проширење је СД и мицроСД.
Максимална величина меморије. Данашњи уређаји прилично добро прихватају меморијске картице до 32 ГБ. Овај волумен биће вам довољан за све врсте забаве, од преузимања музике, филмова и књига.
Екстензија датотеке
Једна од важних тачака је способност читања књига различитих наставака. Свима су познати најпопуларнији формати књига, то су хтмл, ткт, ртф, пдф, фб2. Вреди напоменути да ћете, упркос подржаној могућности читања ПДФ формата, морати да читате ове документе са потешкоћама, прво, мало уређаја може правилно приказати тако велике датотеке овог наставка и истовремено сачувати читљивост датотеке текста, и друго, овај формат уопште не постоји за читање путем е-поште књига, а екран е-књига је много мањи од А4.
Зип архива. Многе модерне књиге могу лако отворити датотеке из архива овог наставка. Најпопуларније су књиге компаније ПоцкетБоок. Савршено се носе са ДЈВУ, ДОЦ, ТЦР, ЕПУБ и свим горе наведеним екстензијама датотека.
Репродукција музичких датотека. Без изузетка, сви модели свих произвођача савршено разумеју МП3 музички формат, многи модели имају излазе за слушалице и звучнике, обратите пажњу на ову тачку приликом избора, користећи МП3 екстензију можете не само да читате, већ и да слушате аудио датотеке.
Преглед фотографија и слика. Најчешћи формат слике је Јпег. Е-књиге не разумеју само овај формат, већ и гиф, пнг, тифф и бмп.
Додатне функције.
Диктафон. Њено присуство није обавезна функција е-књиге, али ако требате забележити било какве мисли или важне ствари током конференције за штампу или предавања, онда не можете без диктафона.
Ви-фи. Потребно је присуство модула бежичне комуникације за преузимање књига. Обратите пажњу на овај детаљ приликом избора.
Ергономија уређаја
Управљање е-књигом можете проценити само држећи је у рукама. Не будите лијени да путујете кроз рачунарске супермаркете вашег града и сазнате шта вам је прикладније, како се налазе контролни тастери или превлачење, будући да сте индивидуални, а оно што се једној особи чини ружно или непријатно оптимално за другог.
Обратите пажњу на ове тачке приликом избора е-књиге. Срећно!

Како одабрати е-књигу
Како одабрати е-књигу
Како одабрати е-књигу
Како одабрати е-књигу Како одабрати е-књигу Како одабрати е-књигуHome | Articles

December 3, 2022 08:57:52 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting