Како одабрати добру машину за прање веша?

До недавно је прање било ноћна мора за већину женске популације наше земље. Машине за прање веша тада су већ постојале, али рад са њима био је пука ноћна мора! Да је на „ женској “ вучи био само уређај за стезање у облику два ваљака ! И стога, одмах након појављивања на нашем тржишту пуноправних аутоматских машина за прање веша, на њих је одмах пала невероватна популарност. После пар година било је толико модела свих врста „ подметача “ да је постало веома тешко одабрати онај који вам је потребан. Све је другачије: количина напуњеног веша, врста грејног елемента ... Укратко, да бисте направили прави избор, морате разумјети бар мало теорије.
Број програма
Што више програма, то се разноврсније рубље може прати у машини. На пример, већина машина може да пере вунене и синтетичке предмете помоћу посебних програма.
Максимална брзина центрифуге
Што више окретаја, окретање је суше. Нормални број обртаја се сматра приближно једнаким 850 о / мин.
Енергетска класа
Класа потрошње енергије подешава се у зависности од количине енергије коју машина за веш троши. Најбоље перформансе за моделе класа А, Б; средња - Ц, Д, Е; најнижи су Ф, Г.
Час прања
Овај параметар одређује колико ће се веш прати. Најбоље перформансе за моделе класа А, Б; средња - Ц, Д, Е; најниже су Ф, Г.
Час вртења
Зависи од максималне брзине центрифуге и карактерише степен заостале влаге већ истиснутог веша. Најбоље перформансе за моделе класа А, Б; средња - Ц, Д, Е; најниже су Е, Г.
Учитавање бубња
Максимално оптерећење се креће од 3 до 7,2 кг. За породицу од 5 чланова, терет од 5 кг је оптималан. Што је већи капацитет бубња, то ћете га ређе прати и мање енергије ће се користити.
Асортиман машина за прање веша
Све аутоматске машине на тржишту подељене су у две велике класе - предње и вертикалне машине за прање веша. Фронт машине за прање веша су много шире и популарније у Русији. Кренимо од тога.
Модели у пуној величини
Машине у пуној величини су у асортиману готово сваког произвођача. Изузетак је Еурособа. Под овом марком производе се изузетно компактне машине.
Штавише, код неких произвођача, на пример, Миеле, АЕГ, Аско, нећете наћи машине смањене величине. А ово се не може приписати недостацима ових фирми, јер су њихови производи дизајнирани за људе са високим приходима и без стамбених проблема. Модел у пуној дужини сматра се димензијама - „ Висина Кс ширина Кс дубина “ ( ВкШкД) - стандардни део од 85к60к60 цм испод. „ Ширина “ подразумева онај део машине на коме се налази контролна табла и утоварни отвор. " дубина " - удаљеност од предњих панела на зид.
Имајте на уму да се дубина машина у пуној величини креће од 53 до 62 цм.
Уске машине за прање веша
Уске машине су оне чија је дубина 39-45 цм. Уске машине за прање веша су у асортиману већине произвођача: Ардо, Аристон, Беко, Босцх, Цанди, Елецтролук, Ханса, Хоовер, Индесит, Каисер, ЛГ, Самсунг, Сиеменс, Вхирлпоол , Занусси ...
Пуњење у уским машинама за прање креће се од 4 до 5,5 кг, у зависности од марке.
Супер танке машине за прање веша
Аутомобили дубине 32-35 цм сматрају се супер-тешким.Такви модели су најбоље решење проблема слободног простора. Број произвођача који производе супертешке машине свакодневно се повећава. Данас су то: Беко (35 цм), Индесит (34 цм), ЛГ (34 цм), Самсунг (34 цм), Вхирлпоол (34 цм), Ардо (33 цм), Цанди (33 цм), Елецтролук (32 цм) ), Занусси (32 цм). Минимална дубина је назначена у заградама.
Као што видимо, највише „ витке “ аутомобиле представљају марка Занусси (модели ФЛВ 504/704/904 НН) и Елецтролук ЕВС 1105.
Супер танки модели имају смањену запремину терета, што је сасвим природно са смањењем запремине машине и, сходно томе, бубња. Утовар у изузетно танке машине - 3,5 кг (готово сви модели) и 4 кг (Беко и Вхирлпоол). Како се величина машине за прање веша смањује, запремина бубња се смањује, што заузврат утиче на квалитет прања. По правилу, модели смањених величина имају ниже карактеристике (ниже класе прања, већа потрошња енергије итд.) Ово се односи на све, укључујући и врхунске произвођаче. Постоје изузеци: на пример, ЛГ тврди да се његове три линије машина за прање веша различитих дубина (34/44/54 цм) разликују само у запремини терета (3,5 / 5 / 6кг), а остале карактеристике су исте, у посебно, часови прања и потрошње енергије, сет програма.
Компактне машине за прање веша
Машине за прање веша називају се компактним, у којима су све димензије смањене. Али најважнији показатељ је висина, која не прелази 70 цм (против уобичајених 85 цм), јер у већини случајева ове машине су инсталиране испод судопера. Од горе наведених произвођача, компактне машине са предњим утоваром производе Цанди (серија Акуаматиц са димензијама (70к50к43 цм), Елецтролук (висина 67 цм) и Занусси (висина 67 цм).
Једини произвођач компактних машина са горњим утоваром је Аско (серија Цомпацт), висина ових машина је 68 цм.
Машине за прање веша са горњим пуњењем
Према статистикама, у Русији машине са вертикалним оптерећењем - 25% наспрам 75% машина са фронталним оптерећењем. Стандардне димензије вертикалне машине за прање веша су 90к40к60 цм. Машине са горњим утоваром могу имати хоризонтални или вертикални бубањ. Машине са врхунским утоварима доступне су у палети АЕГ, Ардо, Аристон, Босцх, Цанди, Елецтролук, Горење, Хоовер, Индесит, Каисер, Миеле, Вхирлпоол, Занусси. Одвојено, примећујемо фирму Брандт, која се специјализовала за производњу машина за прање веша само са вертикалним пуњењем.

Како одабрати добру машину за прање веша?
Како одабрати добру машину за прање веша?
Како одабрати добру машину за прање веша?
Како одабрати добру машину за прање веша? Како одабрати добру машину за прање веша? Како одабрати добру машину за прање веша?Home | Articles

December 3, 2022 18:46:46 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting