Како да ја измиете машината и да ја одржувате неговата форма

Долна јакна денес е прифатлива, удобна, лесна, разноврсна облека што е алтернатива на класичните типови зимска облека од горната група. Како и фармерките, долната јакна претходно се користеше исклучиво како специјална облека за работа. Во денешно време, тој цврсто влезе во нашиот живот како вид облека што е секојдневие во студената сезона.
Како и секој вид облека, долните јакни имаат тенденција да се валкаат. Се поставува логично прашање за правилно чистење на долната јакна од нечистотија. Како по правило, долната јакна се мие во машината за перење. Постојат неколку правила за тоа како да се измие јакна во машина за перење за најдобро зачувување на изгледот и својствата на топлинска изолација на производот.
Пред да измиете јакна, треба да го подготвите производот
- прицврстете ги сите патенти, копчиња или копчиња;
- свртете ја долната јакна на погрешна страна.
Не натопувајте јакна долу пред миење.
Потребно е да се измие долната јакна на температура не повеќе од 30 степени на деликатен циклус на миење, користејќи специјални средства за чистење на течности. Препорачливо е да ја исплакнете долната јакна во нежен режим на плакнење со промена на вода.
Како резултат на неправилно перење на производот, се формираат грутки од пената, кои тешко се распаѓаат и се дистрибуираат залутаната маса на пената по миењето и сушењето на производот. Во врска со ова, голем број производители, во своите препораки за тоа како да се измие јакна во машина за перење, укажуваат на тоа дека долните јакни треба да се мијат заедно со тениски топчиња. Топчињата ја камшикуваат пената за време на целиот циклус на миење, а со тоа се минимизира формирањето на тешко кршливи грутки од пената. Вртињето на долната јакна во машината треба да се изведува со мала брзина, без да се вадат топчињата. Сушењето на производот може да се изврши и во машината за перење и во близина на кој било извор на топлина. Не треба да ја исушите долната јакна на крпа или ќебе, бидејќи тие ја забавуваат циркулацијата на воздухот, зголемувајќи го времето на сушење. Потребно е да се протресе долната јакна додека се суши, како да се тепа перница, за подеднакво да се дистрибуираат пердувите.
Следејќи ги овие едноставни препораки, можете лесно и едноставно да се грижите за вашата омилена долна јакна долго време задржувајќи го својот изглед и својствата на топлинска изолација.

Како да ја измиете машината и да ја одржувате неговата форма
Како да ја измиете машината и да ја одржувате неговата форма
Како да ја измиете машината и да ја одржувате неговата форма
Како да ја измиете машината и да ја одржувате неговата форма Како да ја измиете машината и да ја одржувате неговата форма Како да ја измиете машината и да ја одржувате неговата формаHome | Articles

November 26, 2022 22:22:33 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting