Како да се складираат витамини и хранливи материи во замрзнувачот?

Ова бара режим на супер замрзнување, со цел, од една страна, да се замрзне голема количина на храна (повеќе од 2 кг истовремено), а од друга страна, да се подготви храната веќе во замрзнувачот за зголемување на температура Режимот за супер замрзнување се активира однапред (неколку часа пред да ставите нова храна во комората). За време на овие неколку часа, температурата во замрзнувачот се намалува од вообичаените -18 степени на -24 степени и подолу. Кога се ставаат повеќе од 2 кг нова храна во комората, температурата привремено се зголемува, но со режимот на супер замрзнување и температурите под -24 степени, тоа не е проблем. Овој режим ви овозможува, особено, брзо да замрзнете големи количини свежа храна (на пример, свеж зеленчук, овошје, бобинки, итн.). Неопходно е замрзната храна да го помине прагот на температурата од 0 степени што е можно поскоро. Ако ова се случи доволно брзо (како со режимот Super Freeze), вашата храна ќе остане вкусна. Препорачуваме замрзнување на храната со поделба на мали парчиња (за подобро да се замрзне) и во специјални вреќи за замрзнување.

Како да се складираат витамини и хранливи материи во замрзнувачот?
Како да се складираат витамини и хранливи материи во замрзнувачот?
Како да се складираат витамини и хранливи материи во замрзнувачот?
Како да се складираат витамини и хранливи материи во замрзнувачот? Како да се складираат витамини и хранливи материи во замрзнувачот? Како да се складираат витамини и хранливи материи во замрзнувачот?Home | Articles

November 29, 2022 14:26:48 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting