Како да се избере вистинската правосмукалка за перење со аквафилтер

Правосмукалка за перење со аквафилтер припаѓа на суви правосмукалки, а исто така обезбедува високо квалитетно чистење (вклучително и воздух). Користена во овие правосмукалки, технологијата за прочистување на воздухот помага да се намалат емисиите на прашина до 0,001%, што е неверојатно висока бројка. Правосмукалка за перење со аквафилтер не само што ќе ги исчисти просториите, туку и ќе го прочисти и навлажни воздухот, што има корисен ефект врз околината во просторијата. Моќта на вшмукување во ваква правосмукалка е постојана во текот на целото чистење, но во сувите правосмукалки со вреќи за прашина, моќта на вшмукување се намалува со полнењето на вреќата. Изборот на правосмукалка за перење е одговорна мерка како и поправката на машините за перење Индезит, Аристон.
Во правосмукалките со аквафилтер, се обезбедува таков метод за чистење: честички од остатоци и прашина се вшмукуваат во телото на правосмукалката, а потоа минуваат низ водата, која е исто така таму. Сите тешки остатоци веднаш тонат, се населуваат на дното. Лесната прашина, сепак, останува сува. Сепараторот лоциран над водата помага да се ослободи од таквата прашина. Сепараторот е шуплив цилиндар чија странична површина се состои од специјално обликувани надолжни плочи. Ротирајќи се со огромна брзина, се создава вител воздух-вода над површината на самата вода, поради што капките вода ги навлажнуваат честичките прашина, спорите, поленот итн. Поради големата фреквенција на вртење на сепараторот, како и поради специфичниот дизајн на сечилата, суспензијата од кал и вода постепено се населува во водата. Воздухот така прочистен од нечистотија и вода се вшмукува во сепараторот и потоа се испушта од правосмукалката. Вреди да се напомене дека кај некои правосмукалки за перење со аквафилтер, филтрите ХЕПА се користат за дополнително прочистување на воздухот.
Правосмукалките со аквафилтер, покрај хемиско чистење, овозможуваат и влажно чистење на вертикални и хоризонтални површини (леплива и мазна), вклучувајќи плочки, паркет, теписи, линолеум, тапациран мебел, ентериери за автомобили и душеци. Токму овие правосмукалки за перење собираат течност, отстрануваат нечистотија, мијат прозорци и се справуваат со блокирање на цевките.

Како да се избере вистинската правосмукалка за перење со аквафилтер
Како да се избере вистинската правосмукалка за перење со аквафилтер
Како да се избере вистинската правосмукалка за перење со аквафилтер
Како да се избере вистинската правосмукалка за перење со аквафилтер Како да се избере вистинската правосмукалка за перење со аквафилтер Како да се избере вистинската правосмукалка за перење со аквафилтерHome | Articles

December 2, 2022 00:47:58 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting