Како да претворите линеарен конвертер во кружен за NTV +

Ако имате наместено јадење, на пример, на HotBird или на некое друго место, и сакате да го добиете Eutelsat Sesat W4 36E, тогаш има еден проблем - 36E го пренесува сигналот во кружна поларизација, за ова треба да потрошите пари на нов конвертер или ... -малку време, бесплатно!
За да го направите ова, треба да го отстраните заштитното капаче на конверторот, ако е ладна сезона, тогаш подобро е да го отстраните конверторот, да го внесете во просторијата и да го спуштите во топла вода со капаче за да се загрее и е еластичен. Инаку, кога ќе го отворите капачето, тоа ќе пукне на студ, како моето (беше мрзливо да се пука). Но, ако тоа се случи, не грижете се, тогаш можете да повлечете пластична про transparentирна кеса над неа и да ја запечатите со лента.
Линеарните и кружните конвертори имаат иста структура. Во длабочината на брановодот има мали, 2-3 мм антени, хоризонтални и вертикални. Кружниот конвертер се разликува само по тоа што на почетокот на брановодот, пред овие антени, има пластична плоча што го „исправа“ вителот бран.
Ако таквата плоча изработена од обична пластика се стави во линеарен конвертер, тогаш таа ќе добие и линеарен сигнал и кружен.
Обликот на диелектрикот не е важен, главната работа е што е рамен и е под агол од 45. needе ви треба парче пластика дебела ~ 2мм, го користев црниот вметнувач на ЦД-кутијата. Лесно може да се исече со ножици, но бидејќи е потенок, треба да исечете две идентични плочи и да ги свиткате заедно без лепење. Димензиите зависат од конверторот. Јас ја исеков оваа форма (со клин за лесно фиксирање).
Конусот ќе ви овозможи безбедно да го поправите. Ширината се одредува со методот на лепење, ако не одговара, тогаш треба да го пресечете. Потоа затворете го капачето, не заборавајте за гумената заптивка, за да не тече вода.
Сите супер-универзални конвертори се подготвени. Нема потреба да го менувате типот на конверторот во поставките на тјунерот! Остави Ку-Лајн.
Линеарните и кружните конвертори имаат иста структура. Во длабочината на брановодот има мали, 2-3 мм антени, хоризонтални и вертикални. Кружниот конвертер се разликува само по тоа што на почетокот на брановодот, пред овие антени, има пластична плоча што го „исправа“ вителот бран.
Ако таквата плоча изработена од обична пластика се стави во линеарен конвертер, тогаш таа ќе добие и линеарен сигнал и кружен.
Обликот на диелектрикот не е важен, главната работа е што е рамен и е под агол од 45. needе ви треба парче пластика дебела ~ 2мм, го користев црниот вметнувач на ЦД-кутијата. Лесно може да се исече со ножици, но бидејќи е потенок, треба да исечете две идентични плочи и да ги свиткате заедно без лепење. Димензиите зависат од конверторот. Јас ја исеков оваа форма (со клин за лесно фиксирање).
Конусот ќе ви овозможи безбедно да го поправите. Ширината се одредува со методот на лепење, ако не одговара, тогаш треба да го пресечете. Потоа затворете го капачето, не заборавајте за гумената заптивка, за да не тече вода.
Сите супер-универзални конвертори се подготвени. Нема потреба да го менувате типот на конверторот во поставките на тјунерот! Остави Ку-Лајн.

Како да претворите линеарен конвертер во кружен за NTV +
Како да претворите линеарен конвертер во кружен за NTV +
Како да претворите линеарен конвертер во кружен за NTV +
Како да претворите линеарен конвертер во кружен за NTV + Како да претворите линеарен конвертер во кружен за NTV + Како да претворите линеарен конвертер во кружен за NTV +Home | Articles

December 2, 2022 00:38:23 +0200 GMT
0.010 sec.

Free Web Hosting