Како да изберете место за инсталирање на дигитална ТВ копнена антена?

Главниот услов при изборот на место за антена преку воздухот е линијата на гледање на релејната кула. Во отсуство на видливост, прво, нивото на примениот сигнал се намалува, и второ, сигналот претрпува изобличување, што е најштетно за квалитетот на сликата. Покрај тоа, колку е насочена антената, толку е поголема дисторзијата.
Растојанието од антената до објектот што стои во сигналната патека е практично ирелевантно. Само ако овој објект е доволно далеку, сигналот на каналите со пониска фреквенција се наведнува околу нив. Сигналот на опсегот на дециметар практично не се наведнува околу препреките.

Како да изберете место за инсталирање на дигитална ТВ копнена антена?
Како да изберете место за инсталирање на дигитална ТВ копнена антена?
Како да изберете место за инсталирање на дигитална ТВ копнена антена?
Како да изберете место за инсталирање на дигитална ТВ копнена антена? Како да изберете место за инсталирање на дигитална ТВ копнена антена? Како да изберете место за инсталирање на дигитална ТВ копнена антена?Home | Articles

November 29, 2022 12:11:40 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting