Како да изберете машина за перење?

Асортиманот на современи апарати за домаќинство е толку широк што кога ќе дојдете во продавницата, тешко е да разберете како да изберете машина за перење, така што таа ќе служи долго време, е ефтина, така што нема потреба да ја поправате на секои два месеци. Вертикално и фронтално, тесно и широко, со конвенционални механички контроли или електронски?
Сите машини за перење се поделени во две класи: хоризонтална и вертикална. Предностите на вертикалните се, по правило, потесни, зафаќаат помалку простор, не е потребен простор пред уредот за полнење алишта, просечниот капацитет на таквите машини е до 5 кг суви артикли. Хоризонталните апарати имаат голем капацитет во споредба со вертикалните, што ви овозможува да започнете со миење многу поретко, покрај тоа, овие апарати може да се градат под работната површина, многу луѓе инсталираат такви машини во кујната ако инсталираат акрилни кади во бањата.
Вградено сушење - принцип на работа
Некои клиенти се привлечени од фен-фен. Принципот на сушење е многу едноставен - постои дополнителен греен елемент што го загрева воздухот. Постојат два начина на сушење алишта во автоматите: прво, тајмерот започнува одредено време, потоа се исклучува и можете да ги земете исушените артикли. Овој метод е лош по тоа што алиштата може да бидат и сушени и пресушени. Претходно, сите модели со можност за сушење работи беа со хоризонтално оптеретување, а сега се појавува тесен фен за миење се почесто и почесто.
Во понапредните машини за перење, има уред што ја анализира содржината на влага во предметите во резервоарот, кога ќе се постигне одреден степен на сувост, процесот запира. „ Паметно “ перење. фен за сушење има свои недостатоци, може да исуши само половина од влажните предмети. Тоа е, ако максималното оптоварување на машината за перење е 5 кг, тогаш не може да се исуши повеќе од 2,5 кг истовремено, што претставува одредени непријатности, бидејќи по завршувањето на перењето е потребно да се извади половина од предмети и исушете ги измиените во два чекора.
Сушење - добро или лошо за машината за перење?
Постои стереотип дека фен за сушење не е толку сигурен како конвенционалниот. Дали е така? За да ја дознаат вистината, експертите се свртеа кон голем број услуги за одржување на апарати за домаќинство, каде што занаетчиите ја објаснија главната причина за расипување на машините за перење со сушари. Како што се испостави, апаратите за домаќинство се расипаа, главно поради преоптоварување, бидејќи повеќето сопственици, или заборавиле или беа мрзливи, да извадат половина од влажната облека по миењето. Машините за перење, кои работат во режим на сушење, беа преоптоварени, поради што не беа во функција. Ако работите со опремата во согласност со препораките на производителите, такви проблеми нема да се појават.

Како да изберете машина за перење?
Како да изберете машина за перење?
Како да изберете машина за перење?
Како да изберете машина за перење? Како да изберете машина за перење? Како да изберете машина за перење?Home | Articles

November 28, 2022 17:34:15 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting