Како да изберете машина за миење и фен

Како и кај секој апарат за домаќинство, производите со функција за сушење се сертифицирани според неколку индикатори: квалитетот на перењето, вртењето, сушењето и енергетската ефикасност. Според првите три параметри, повеќето современи комбинирани уреди припаѓаат на највисоката класа А. Поретки се моделите со класи за миење, вртење или сушење Б или Ц.
Ова се главно производи од сегментот на буџетски цени.
Ситуацијата е нешто поразлична со потрошувачката на енергија на опремата за перење и сушење. За да се исушат работите квалитативно, потребна е голема количина електрична енергија, што не е секогаш можно да се намали. Затоа, потрошувачката на енергија на многу уреди од овој тип е приближно 0,19-0,23 kWh / kg и одговара на класа Б.
Постојат уреди на пазарот што трошат повеќе електрична енергија. Во однос на потрошувачката на енергија, тие се упатуваат на најниската класа Ц.
И само најнапредните модели се карактеризираат со мала потрошувачка на енергија што одговара на класа А (0,17-0,19 kWh / kg).
Користење на вашата машина за перење
Понекогаш, по миењето и сушењето, алиштата може да останат влажни, суви или збрчкани, што брзо се истроши. Ова се случува од различни причини: или апаратите за домаќинство не се во функција, и тие треба да бидат однесени во сервисен центар, или, што најчесто се случува, режимот на работа на уредот е неправилно избран.
Можете да ги избегнете овие проблеми ако следите едноставни општо прифатени правила.
Програмите за миење, предење и сушење секогаш треба да бидат избрани според видот на ткаенината на облеката. Никогаш не внесувајте повеќе работи отколку што е наведено во придружната документација. Препорачливо е да се користи топол воздух за да се исушат густи памучни или ленени ткаенини, но подобро е да се фрлаат тенки работи со ладен воздух.
Пред да ги сместите предметите, проверете дали се погодни за миење и сушење во машината. Сите потребни информации обично се наведени на етикетите за алиштата. Значи, на отворено, треба да обесувате производи со многу метални, дрвени или пластични арматури, особено деликатни работи (синтетички завеси, волна, свила, најлонски чорапи). Сушењето во машина за пишување не се препорачува за производи со пена постава, обемни предмети како топли јакни, покривки, вреќи за спиење, јоргани.

Како да изберете машина за миење и фен
Како да изберете машина за миење и фен
Како да изберете машина за миење и фен
Како да изберете машина за миење и фен Како да изберете машина за миење и фен Како да изберете машина за миење и фенHome | Articles

November 29, 2022 12:18:53 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting