Како да изберете камера?

Видео камерата е корисна работа. И добро, многу пријатно. На крајот на краиштата, при снимање, сите емоции и настани се зачувани. Снимката на видеото е навистина „ жива “ меморија.
Многу дигитални фотоапарати се опремени со функција за снимање видео, но никој нема да негира дека нивото на снимање видео во камкордер е сè уште многу поголемо.
Не е толку лесно да се избере добра видео камера, бидејќи оваа техника навистина има многу карактеристики и дополнителни можности. Значи, разгледајте ги основните параметри за избор на видео камера.
Формат на снимање на камера
Камкордерите се способни за снимање во дигитални формати како што се Дигитал 8, мини ДВ, микро МВ, ДВД, Мепег 4. Камкордерите што работат во првите три формати сè уште користат снимање на лента, но со дигитален квалитет.
Камерите со формат за снимање Дигитал 8 ги избираат оние кои сè уште имаат записи во аналогни формати Hi 8. Овие видео камери овозможуваат не само да гледаат видеа во формат Hi 8, туку и да дигитализираат во дигитален 8. Снимање и во Hi 8 и во во Дигитал 8 продолжува со филм од 8 мм, но само во вториот случај со дигитален квалитет и со стерео звук. Цената на снимањето на камери во Дигитал 8 е прилично ниска. Но, ако го изберете првиот камкордер, и ефтин, тогаш подобро е да обрнете внимание на формат мини DV.
Мини ДВ камерите се помали и полесни затоа што користат помала касета (лента од 6,35 мм) од дигиталната 8. Но, тие имаат малку подобро дигитално видео и стерео звук. Овие камкордери и касети за нив се произведени од многу познати производители (Sony, JVC, Panasonic, Samsung), затоа не треба да се појавуваат проблеми со потрошни материјали.
ДВД-камерите снимаат директно на DVD-R / RW дискови. Главната предност е што снименото видео може веднаш да се прегледа на ДВД-плеер, лесно да се премота до посакуваната точка. Но, големината на самиот ДВД-камкордер е диктирана од големината на дискот, па затоа не може да се направи доволно компактен.
Меѓу современите видео камери, можете да го изберете тој запис во формат Mpeg 4.
Пример табела
Набудување на процесот на снимање, избор на потребниот агол и разни поставки - за сето ова, се користи визир, оптички или огледало.
Вредности на леќата
Снимајте видео во формат H.264 Снимајте видео во формат H.264
Снимање на видео со целосна HD малопродажба Full HD со снимање на видео на мало
Снимање на видео во XF формат, Супер фино, Фино Видео снимање во XF формат, Супер фино, Фино
Рачно прилагодување на изложбата Рачно прилагодување на изложбата
Автоматско регулирање на изложбата Автоматско регулирање на изложбата
Преглед на списоци со куршуми
F 1.8
Оптички зум 15x
Дигитално зумирање 180x
Дијаметар на филтерот 46 мм
Фокусна должина 46,3 - 694,5 мм
Визирот може да биде и црно-бел или во боја.

Како да изберете камера?
Како да изберете камера?
Како да изберете камера?
Како да изберете камера? Како да изберете камера? Како да изберете камера?Home | Articles

December 6, 2022 16:32:15 +0200 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting