Како да изберете вистински ладилници во боја за вашата кујна

Вистинскиот квалитет на потрошувачот на ладилникот, заедно со леснотијата на користење, техничките и економските карактеристики, е неговата боја и дизајн. Претходно, дизајнот на ладилникот беше одреден од формата на рачката и трговската марка на производствената компанија со иста бела боја. Денес се претставени најразновидните модели во извршувањето и во боја за различни стилови на опрема за кујна и за секој вкус.
Најчеста боја на фрижидер меѓу моделите што се продаваат е бела во разни нијанси. Главната причина за ова беше хигиената и најоптималната компатибилност со различните ентериери во кујната. Топлите тонови на бело имаат тенденција на жолтеникава боја со различен интензитет, додека ладните имаат синкава нијанса.
Производителот денес нуди широк избор на бели фрижидери со дезен. Популарни се моделите на ладилници LG со мермерна шема, врежана шема што имитира дрво, кожа и ткаенина. Моделите добиваат популарност, чиј премаз ви овозможува да пишувате и да цртате на нив со специјални обоени маркери. Написите се отстрануваат со сува крпа без да оставаат траги.
За производителите на фрижидери, белата боја на моделот е најтешка за производство. За разлика од обоените колеги, овде се јасно видливи најмалите дефекти на површината на производот. Сликањето во бело во разни нијанси може да се изврши на иста линија опрема за сликање. Менувањето од обоена емајл во бела емајл со само една линија за сликање ќе бара темелно испирање на цевководи и целата опрема за сликање, што значително ќе ги зголеми трошоците за производство.
Учеството на продажба на бели фрижидери меѓу другите модели е преовладувано, но кај одредени групи купувачи, побарувачката за ладилници во боја добива на интензитет. И покрај техничките можности на индустријата да произведува модели од која било боја, главниот ограничувачки фактор покрај трошоците за производство е сепак ограничената побарувачка за модели во боја кај широк спектар на потрошувачи.
На рускиот пазар, само една компанија понуди до 12 бои фрижидери. Странските колеги нудат, по правило, до 5 типа на бои, прилагодувајќи ја опсегот во зависност од промените во побарувачката. Повеќето фирми се придржуваат до сериско производство само на бели фрижидери.
Првите домашни модели беа изработени во мали серии; автомобилски емајли беа користени за нивно боење. Многу често, изборот на бојата на ладилникот од страна на купувачот ја одреди бојата на неговиот автомобил. Црвените, жолтите, кафеавите, зелените обрасци беа типични за 90-тите години. До денес, модата се насели на помеки пастелни нијанси на сива, сребрена, беж и златна боја.
Кујни од различни стилови предлагаат различни бои на фрижидерот. Значи, за кујна во Арт Нову, се претпочита црвена, сина, темно сива боја. Фрижидери од метална боја, нерѓосувачки челик и алуминиумски бои се на побарувачката. Познати се фрижидерите со камелеон кои ја менуваат бојата во зависност од осветлувањето и локацијата на изворот на светлина.

Како да изберете вистински ладилници во боја за вашата кујна
Како да изберете вистински ладилници во боја за вашата кујна
Како да изберете вистински ладилници во боја за вашата кујна
Како да изберете вистински ладилници во боја за вашата кујна Како да изберете вистински ладилници во боја за вашата кујна Како да изберете вистински ладилници во боја за вашата кујнаHome | Articles

November 27, 2022 03:53:45 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting