Како американските ладилници се разликуваат од европските модели

Американските фрижидери се фрижидер во кој вообичаените комори (фрижидер и замрзнувач) се наоѓаат една до друга, во овој случај, овие фрижидери се пошироки, имаат две врати десно и лево едни од други. Американските фрижидери се исто така опремени со системот NoFrost (овој систем избегнува таложење на мраз на theидовите во конвенционален фрижидер, таложење на мраз на храна и ја исклучува можноста замрзнување на храната едни на други). И ако сакате, во овие фрижидери може да се вгради мини-бар, што е погодно затоа што е опремено со специјална врата на шарка, а за да земете пијалоци или храна од неа, воопшто не е потребно да го отворите фрижидерот. Може да се вградат и дополнителни ламби, за подобро осветлување на просторот внатре.
Предностите на овој вид фрижидер се лесна употреба, стилски дизајн, заштеда на енергија, нема потреба од одмрзнување, како и разни дополнителни карактеристики. Многу модели на ладилник се изработени од нерѓосувачки челик, што овозможува да се задржи неговиот „ продажен “ изглед многу подолго од вообичаеното. Американскиот фрижидер е многу простран, неговиот минимален волумен е 400 литри. Извонредна карактеристика на овој фрижидер е можноста за регулирање на температурата на ладење во една од коморите, и ако моделот на ладилникот зафаќа посебно место во вратите за ладење пијалоци, можете да ја прилагодите температурата таму, пониска отколку во фрижидерот.
Некои американски фрижидери имаат коцка мраз или систем коцки мраз за ладење на пијалоци. Важно е кога вратата е отворена или не е цврсто затворена, фрижидерот ви дава сигнал да ја затворите, ова е многу погодна функција што помага да се избегне влегување на топол воздух во ладилникот и негово загревање. И некои модели се опремени со функција за прилагодување на висината на полиците, така што фрижидерот може да собере разни пијалоци во шишиња или целокупни контејнери за храна.

Како американските ладилници се разликуваат од европските модели
Како американските ладилници се разликуваат од европските модели
Како американските ладилници се разликуваат од европските модели
Како американските ладилници се разликуваат од европските модели Како американските ладилници се разликуваат од европските модели Како американските ладилници се разликуваат од европските моделиHome | Articles

December 8, 2022 02:35:49 +0200 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting