Каков вид проекторски телевизори користат руски компании

Телевизорите со проекција можат безбедно да се наречат средна врска помеѓу проекторите и плазмата, како и ЛЦД-телевизорите / панелите. Идеално, телевизорот со проекција ќе има најдобри перформанси од обајцата. Ова вклучува леснотија на инсталација и употреба, голема големина на сликата по многу разумна цена.
Телевизорите за проекција, дури и со голема дијагонала, не се многу тешки, бидејќи нивните тела се изработени од високо квалитетна пластика. Далечинскиот управувач за такви телевизори е многу функционален, но понекогаш збунувачки е да имате многу мали и не-контрастни ознаки на копчиња, што го отежнува наоѓањето на одредена функција.
Телевизорот за проекција има многу излези за видео, така што можете да поврзете неколку висококвалитетни извори на видео одеднаш, вклучително и видео опрема со HDMI интерфејс. Исто така, постојат два целосно функционални влезови SCART кои содржат стерео аудио излез и аудио влез, композитен видео излез и видео влез и RGB видео влез. Еден од SCART-ите има SmartLink интерфејс.
Резервата за јачина на звук на вградените звучници на проекцискиот телевизор е доволна за да се огласи зоната на неговото удобно гледање. Благодарение на звучниците распоредени доволно далеку едни од други, присутен е стерео ефект.
Осветленоста на проекцискиот телевизор е малку помала од онаа на ЛЦД-телевизорот, но е доволна за гледање во светла просторија. Вреди да се напомене дека униформноста не е многу добра според стандардите на ТВ со рамен екран, но е доста споредлива со онаа на кино-проекторите. Осветленоста на екранот паѓа многу непречено кон аглите, што донекаде ја измазнува нерамномерноста на осветленоста.
Главните предности на проекцискиот телевизор вклучуваат голема големина на слика што одржува контраст дури и во осветлена просторија. Покрај тоа, треба да се забележи леснотијата на инсталација. Нормално, LCD и плазма телевизорите имаат помала длабочина на орманот и поголема осветленост, но нивната цена, со споредливи дијагонали, е многу поголема од цената на телевизорите со проекција.
ТВ е вид на технологија без која е невозможно да се замисли модерен дом. Климатизерите Дантекс ќе помогнат да се направи вашиот дом уште поудобен. После се. Се согласувам, толку е убаво да се помине семејната вечер пред ТВ, додека не се мачите од летните горештини. И сето тоа благодарение на добриот клима уред.

Каков вид проекторски телевизори користат руски компании
Каков вид проекторски телевизори користат руски компании
Каков вид проекторски телевизори користат руски компании
Каков вид проекторски телевизори користат руски компании Каков вид проекторски телевизори користат руски компании Каков вид проекторски телевизори користат руски компанииHome | Articles

December 5, 2022 19:52:17 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting