Каде да одам да купам филтри за машини за перење

Нема специфични совети за поправка на машините за перење, бидејќи секој од нив има своја документација и карактеристики на услугата. Но, постојат дефекти што можат да се поправат рачно. Овие се често затнати филтри за машини за перење или привремени падови на напон. Неколку совети ќе ви помогнат сами да се движите по грешките.
1. Машината за перење не започнува (индикаторските светла се исклучени).
Во овој случај, проверете дали главниот кабел е вклучен во theидниот штекер. Исто така е можно да нема струја во куќата. Некои модели на машини за перење имаат брави, а машината нема да се вклучи додека вратата е отворена (не е цврсто затворена). Проверете дали чешмата за вода е исклучена.
2. Машината не се полни со вода.
Првиот чекор е да проверите дали е вклучена водата во куќата. Исто така, следете ја затегнатоста на врската со водоснабдувањето. Проверете дали цревото не е свиткано.
Ако сè е во ред, најверојатно станува збор за филтри кои периодично се заглавуваат. Филтрите за машини за перење може да се чистат рачно: одвртете го цревото за водоснабдување (се наоѓа на задниот дел од машината за перење) и внимателно, користејќи клешти, извадете ја мрежата. Токму таа треба да се измие од нечистотија.
3. Силни вибрации при перење.
Таков минус машини за перење може да произлезе од нерамна површина на која се наоѓа. За да проверите дали е тоа така - само малку протресете го автомобилот од една на друга страна. Ако машината лула, треба да се репозиционира или да се израмни подот.
Доколку се појави ваков вид на бучава при првото перење, не треба веднаш да ја користите гарантната картичка. Едноставно, нема да ви се најде. Во овој случај, проверете ги завртките за транспорт. Ако се, пукај. Тие се наоѓаат на задниот дел од машината за перење.
Нееднаквата распределба на алиштата може да биде друга причина за бучава од оваа техника. За да ја вратите работата во нормала, мора да го запрете перењето и да ја смените алиштата.
Машината за перење може да се расипе во секое време, поправањето може да биде скапо и долго време, но ако се расипе машина за кафе, работилницата Рускофи брзо и ефикасно ќе ви помогне при поправка на машина за кафе во Москва.
4. Истекува вода од машината за перење.
Првиот чекор е да проверите дали е навртено цревото за водоснабдување. Ако цревото е на место, дозерот за детергент мора да се исчисти. За да го направите ова, отстранете го со подигање и влечење нанадвор. Потоа исплакнете темелно со топла вода. Оваа операција се препорачува редовно да се изведува.
Оставете ја опремата да трае долго, а филтрите никогаш не се затнуваат.

Каде да одам да купам филтри за машини за перење
Каде да одам да купам филтри за машини за перење
Каде да одам да купам филтри за машини за перење
Каде да одам да купам филтри за машини за перење Каде да одам да купам филтри за машини за перење Каде да одам да купам филтри за машини за перењеHome | Articles

December 2, 2022 01:11:11 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting