Интелигентен вител

Најновиот технички напредок е вклучен во фрижидерите Вирпул. Заедно со ова, фрижидерот има удобен дизајн, и однадвор и одвнатре во фрижидерот. Новата технологија вклучува „ шесто сетило “. Внатре во фрижидерот има сензори. Тие се дизајнирани да пренесуваат информации. Ова се случува кога температурата во фрижидерот се менува. Во овој случај, сите податоци се пренесуваат на панелот за допир. Овој панел го одредува времето кога е потребно да се зголеми моќноста за ладење на температурата во фрижидерот. На пример, во топлата сезона, по враќањето од шопинг, треба да ги ставите сите во фрижидер. Целата храна е прилично топла. Откако ги стави сите во фрижидер, вратата беше отворена подолго време. Во исто време, температурата во одделот за ладилник се зголеми. Вградените сензори веднаш реагираат на овој факт.
Тие ги пренесуваат добиените информации до панелот. Информациите се обработуваат и системот заклучува дека е потребно да се намали температурата. Температурата во фрижидерот ќе се спушти на посакуваното ниво пет пати побрзо од конвенционалниот фрижидер. Оваа функционалност ви овозможува да ја одржувате храната свежа и здрава подолго време.
Новите фрижидери Whirlpool се опремени со дигитален ЛЦД-дисплеј. На овој дисплеј, можете да ги контролирате многуте функционалности на ладилникот. Овој дисплеј ја покажува температурата во одделот за замрзнување и ладилник. Екранот може да се користи за вклучување и исклучување на системот за мирување.
Тука исто така можете да го вклучите и исклучите осветлувањето на диспензерите за мраз и вода. Можете да изберете режим што прави коцки мраз или трошки. Обезбедени се работи со такви функции како " брзо ладење ", " брзо замрзнување ". Фрижидерот е опремен со филтер што ја прочистува водата за идниот процес на ладење или претворање во мраз. ЛЦД-то покажува колку е валкан филтерот за чистење. Ако вратата на ладилникот е отворена подолго време, фрижидерот ќе испушти звучен сигнал за да извести за тоа.
Ако доаѓањето на гости се очекува во блиска иднина, тогаш можете да ја користите функцијата за брзо ладење на шишињата, кои ќе можат да ги ладат половина час. За време на одјавувањето можете да ја користите функцијата напред " Празници ". За мали деца е предвидена брава.

Интелигентен вител
Интелигентен вител
Интелигентен вител
Интелигентен вител Интелигентен вител Интелигентен вителHome | Articles

December 3, 2022 04:41:38 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting