Инсталирање на ладилникот

Нормално, пред да започнете со директно инсталирање на фрижидерот, мора внимателно да ги прочитате приложените упатства. Само после тоа е потребно да се прегледаат сите електрични жици. Не треба да има знаци на оштетување. Ако има такви, тогаш најдобро е да повикате специјалист за да ги елиминирате. Во овој случај, нема да има проблеми со последователната гаранција. По ова, потребно е да се утврди дали напонот во мрежата одговара на оние индикатори што се дозволени за работа на уредот за ладење. Ако се забележат големи отстапувања од нормата, тогаш најдобро е да користите трансформатор за домаќинство во работата на ладилникот. За време на врската, не дозволувајте кабелот за напојување да влезе под ладилникот. Ова може да предизвика последователен краток спој и, како резултат, пожар. За да избегнете таква непријатност, најдобро е да го поврзете со кондензатор. За ова, обичен канап е соодветен.
Во случај БХП да заземе заземјување, потребно е да се инсталира соодветна штекер. Сите, и приклучокот и штекерот, се опремени со три столба. За да може ладилникот да работи правилно, треба да обезбеди слободна циркулација на воздухот. Фрижидерот работи како пумпа. Топлината што е внатре се испумпува и се отстранува надвор.
Греењето се случува однадвор. Колку повеќе храна се лади во фрижидер, толку повеќе воздухот се загрева во просторијата каде што се наоѓа фрижидерот. Современите фрижидери имаат мазни wallsидови. Намотката во овој случај е прилично цврсто прицврстена на идот. Може да се наоѓа и внатре и надвор. При инсталирање на ладилникот, потребно е да се остави задолжителен јаз од најмалку пет сантиметри. Особено се забележуваат оние фрижидери кои се вградени во кујнски мебел. Сите техники исто така мора да се следат таму.
Многу модерни модели се опремени со автоматски затворачи на врати, но можете да ги направите сами. За да го направите ова, само треба да го поставите фрижидерот или замрзнувачот 2 степени назад. Не се препорачува да инсталирате фрижидери во близина на шпоретот или прозорецот. Добиената топлина ќе предизвика загревање на ладилникот, и, како резултат, поголема потрошувачка на енергија. Ако друга опција не е можна, тогаш е потребно да се постави екран со рефлектирачка површина помеѓу фрижидерот и изворот на топлина.

Инсталирање на ладилникот
Инсталирање на ладилникот
Инсталирање на ладилникот
Инсталирање на ладилникот Инсталирање на ладилникот Инсталирање на ладилникотHome | Articles

December 5, 2022 19:15:37 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting