Избор фрижидера: Који је систем за одмрзавање бољи?

Произвођачи хладњака се боре да превазиђу конкуренцију. Којим триковима не прибегавају: креирајте моделе са невероватним дизајном, осмислите нове функције. Све ово са једним циљем - да привуче купце. Огроман избор различитих модела уводи посетиоце тржног центра у омамљеност, од таквог обиља тешко је издвојити један модел. Овај чланак ће говорити о системима за одмрзавање фрижидера, након читања материјала читаоци ће моћи да схвате који је уређај за чување хране за њих погоднији.
Када купујете фрижидер, један од најважнијих критеријума је начин одмрзавања уређаја. Постоје три главне технологије за овај процес:
1. капање;
2. комбиновани;
3. антена, познатија као „Но Фрост“.
Главна сврха ових система је спречавање стварања снежне коре на површинама одељака замрзивача и фрижидера. Иако не може утицати на рад мотора или других елемената уређаја, његово присуство смањује пренос топлоте између ускладиштених производа и уређаја за испаравање. Због тога се режим замрзавања знатно погоршава, повећано оптерећење се ставља на мотор.
Дрип систем
Ова метода одмрзавања је да се кондензација скупља на задњем зиду, то је због разлике у температури између просторије и фрижидера када се отвори. Сваки пут када у овом тренутку у уређај уђе топао ваздух, доприносећи стварању влаге. Периодично, када постоји пауза у раду компресора, течност тече у посебан контејнер, након чега испарава. Истовремено, лед се не ствара у одељку фрижидера, али га има у замрзивачу. Због тога ће се фрижидер морати периодично одмрзавати.
„Без смрзавања“
Расхладна опрема са таквим системом за одмрзавање користи принудну циркулацију ваздуха, док се честице влаге уклањају из одељка фрижидера. Технологија је добра у томе што се накупљање леда на њеним зидовима неће стварати ни у одељку за замрзавање. Ово је његов огроман плус. Пошто се ваздух непрекидно креће унутар уређаја, храна се равномерно хлади и стога има дужи рок трајања. Постоји и минус: производи, који су стално у " нацрту ", суше се. Чувајте их у херметички затвореној посуди.
Горе описане методе за одмрзавање кућних апарата нису идеалне, свака од њих има недостатке, па су произвођачи непрестано тражили излаз, покушавајући да пронађу најбољи начин. Као резултат, одлучено је да се креирају модели који комбинују обе опције. О овоме ће бити речи у наставку.
Комбиновани систем
Ова технологија се користи само у скупим моделима. Главна поента је следећа: расхладни одељак се одмрзава системом капања, а замрзивач се одмрзава присилном вентилацијом. Са становишта потрошача ова примена нема недостатака. Постоје технички недостаци: фрижидер има више блокова, што резултира повећањем његових трошкова.
Познавајући ове карактеристике, лакше ћете се одлучити за избор фрижидера. Када дајете предност одређеном моделу, обавезно се распитајте о његовој класи уштеде енергије и капацитету - ови параметри су такође важни.

Избор фрижидера: Који је систем за одмрзавање бољи?
Избор фрижидера: Који је систем за одмрзавање бољи?
Избор фрижидера: Који је систем за одмрзавање бољи?
Избор фрижидера: Који је систем за одмрзавање бољи? Избор фрижидера: Који је систем за одмрзавање бољи? Избор фрижидера: Који је систем за одмрзавање бољи?Home | Articles

December 3, 2022 18:50:10 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting