Избор на хладилник: коя система за размразяване е по-добра?

Производителите на хладилници се борят да избягат от конкуренцията. До какви трикове не прибягват: създавайте модели с невероятен дизайн, измисляйте нови функции. Всичко това с една цел - да привлече купувачи. Огромен избор от различни модели въвежда посетителите в търговския център в ступор, от такова изобилие е трудно да се отдели един модел. Тази статия ще говори за системи за размразяване на хладилници, след като прочетат материала, читателите ще могат да разберат кое устройство за съхранение на храна е по-подходящо за тях.
Когато купувате хладилник, един от най-важните критерии е методът за размразяване на устройството. Има три основни технологии за този процес:
1. капково;
2. комбинирани;
3. антена, по-известна като "No Frost".
Основната цел на тези системи е да се предотврати образуването на снежна кора върху повърхностите на отделенията на фризера и хладилника. Въпреки че не може да повлияе на работата на двигателя или други елементи на устройството, неговото присъствие влошава топлообмена между съхраняваните продукти и изпарителното устройство. Поради това режимът на замръзване значително се влошава, повишен товар се поставя върху двигателя.
Капеща система
Този метод на размразяване е, че кондензът се събира на задната стена, това се дължи на температурната разлика между помещението и хладилника, когато се отвори. Всеки път в този момент в устройството влиза топъл въздух, допринасящ за образуването на влага. Периодично, когато има пауза в работата на компресора, течността се влива в специален контейнер, след което се изпарява. В същото време в отделението на хладилника не се образува лед, но го има във фризера. Следователно хладилникът ще трябва да се размразява периодично.
"Без скреж"
Хладилното оборудване с такава система за размразяване използва принудителна циркулация на въздуха, докато частиците влага се отстраняват от отделението на хладилника. Технологията е добра, тъй като натрупването на лед по стените му също няма да се образува във фризерното отделение. Това е неговият огромен плюс. Тъй като въздухът постоянно се движи вътре в уреда, храната се охлажда равномерно и следователно има по-дълъг срок на годност. Има и минус: продуктите, като са постоянно в „ течение “, се сушат. Съхранявайте ги в херметически затворен съд.
Методите, описани по-горе за размразяване на домакински уреди, не са идеални, всеки от тях има недостатъци, така че производителите постоянно търсеха изход, опитвайки се да намерят най-добрия начин. В резултат на това беше решено да се създадат модели, които съчетават и двата варианта. Това ще бъде обсъдено по-долу.
Комбинирана система
Тази технология се използва само в скъпи модели. Основното е следното: хладилното отделение се размразява с капкова система, а замразяващото отделение се размразява с принудителна вентилация. Това изпълнение няма недостатъци от гледна точка на потребителя. Има технически недостатъци: хладилникът има повече блокове, в резултат на което цената му се увеличава.
Познавайки тези функции, ще ви бъде по-лесно да вземете решение за избора на хладилник. Когато давате предпочитание на конкретен модел, не забравяйте да попитате за неговия клас на енергоспестяване и капацитет - тези параметри също са важни.

Избор на хладилник: коя система за размразяване е по-добра?
Избор на хладилник: коя система за размразяване е по-добра?
Избор на хладилник: коя система за размразяване е по-добра?
Избор на хладилник: коя система за размразяване е по-добра? Избор на хладилник: коя система за размразяване е по-добра? Избор на хладилник: коя система за размразяване е по-добра?Home | Articles

December 3, 2022 05:10:13 +0200 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting