Избор на тип на одмрзнување на ладилникот

Мраз или снег може да се формираат во фрижидерот додека работи. Со цел да се избегне овој проблем, производителите нудат различни начини за одмрзнување на ладилникот. Замрзнувачот претпоставува или рачно одмрзнување, или систем No Frost. Преградата за фрижидер има и два вида на одмрзнување. Може да биде автоматско одмрзнување капе или систем No Frost. Во денешно време е практично невозможно да се најде фрижидер, кој предвидува рачно одмрзнување на одделот за ладилник. Повеќето современи фрижидери имаат систем за одмрзнување капка по капка. Овој систем е ефикасен и едноставен. Задниот wallид на ладилната комора е опремен со испарувач. Одводот се наоѓа на дното на испарувачот. Преградата за ладилник има позитивна температура. Додека работи компресорот, на задниот дел од фрижидерот има мраз. По некое време, компресорот престанува да работи и мразот почнува да се топи. Сите добиени капки се испуштаат во фиоката, која се наоѓа на компресорот. Водата потоа испарува. Овој процес напредува постепено. Во исто време, тој е потполно невидлив за оние кои постојано користат фрижидер.
Земајќи го предвид рачното одмрзнување на замрзнувачот, ова значи да го исклучите замрзнувачот секоја година за одмрзнување. Во исто време, тој ќе биде ослободен од сите мразови и мраз што можат да се формираат за време на функционирањето на фотоапаратот. Целата одмрзната вода треба да се собере и да се исфрли. Но, замрзнувачот по оваа постапка мора темелно да се измие и избрише со сува крпа. Системот No Frost самостојно ќе се погрижи за одмрзнување на одделот за замрзнување.
Некои корисници на фрижидери се на мислење дека ладилниците со сува храна „Без мраз“. Овој процес се одвива во кој било фрижидер. Само што во замрзнувачот со систем No Frost, овој процес е малку побрз отколку кај стандарден тип на одмрзнување. Затоа, храната треба да се чува покриена со вакви фрижидери. Но, фрижидерите со системот No Frost имаат недостатоци. Овој систем зафаќа многу простор. Околу 20 литри. Но, меѓу неговите позитивни карактеристики се издвојуваат како што се погодност за складирање храна, лесна употреба.

Избор на тип на одмрзнување на ладилникот
Избор на тип на одмрзнување на ладилникот
Избор на тип на одмрзнување на ладилникот
Избор на тип на одмрзнување на ладилникот Избор на тип на одмрзнување на ладилникот Избор на тип на одмрзнување на ладилникотHome | Articles

December 3, 2022 14:04:37 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting