Избор на типа размразяване на хладилника

По време на работа в хладилника може да се образува слана или сняг. За да се избегне този проблем, производителите предлагат различни начини за размразяване на хладилника. Фризерът предполага или ръчно размразяване, или система No Frost. Хладилното отделение също има два вида размразяване. Това може да бъде капково автоматично размразяване или система No Frost. В наши дни е практически невъзможно да се намери хладилник, който осигурява ръчно размразяване на хладилното отделение. Повечето съвременни хладилници имат система за капково размразяване. Тази система е ефективна и проста. Задната стена на хладилната камера е снабдена с изпарител. Канализацията е разположена в дъното на изпарителя. Хладилното отделение има положителна температура. Докато компресорът работи, на гърба на хладилника има лед. След известно време компресорът спира да работи и ледът започва да се топи. Всички получени капчици се оттичат в тавата, която се намира на компресора. След това водата се изпарява. Този процес напредва постепенно. В същото време тя е напълно невидима за тези, които постоянно използват хладилника.
Като се има предвид ръчното размразяване на фризера, това означава изключване на фризера всяка година за размразяване. В същото време тя ще бъде освободена от всякаква слана и лед, които могат да се образуват по време на функционирането на камерата. Цялата размразена вода трябва да се събира и изхвърля. Но фризерът след тази процедура трябва да бъде добре измит и изтрит със суха кърпа. Системата No Frost ще се погрижи сама за размразяването на фризерното отделение.
Някои потребители на хладилници са на мнение, че хладилниците със система No Frost сушат храна. Този процес се извършва във всеки хладилник. Просто във фризер със система No Frost този процес е малко по-бърз, отколкото при стандартен тип размразяване. Следователно храната трябва да се държи покрита в такива хладилници. Но хладилниците със система No Frost също имат недостатъци. Тази система заема много място. Около 20 литра. Но сред положителните му характеристики се открояват като удобство за съхранение на храна, лекота на използване.

Избор на типа размразяване на хладилника
Избор на типа размразяване на хладилника
Избор на типа размразяване на хладилника
Избор на типа размразяване на хладилника Избор на типа размразяване на хладилника Избор на типа размразяване на хладилникаHome | Articles

December 3, 2022 04:47:43 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting