Избор на преносни звучници за iPhone

Пронаоѓањето на вистинскиот систем за звучници за производ на Apple всушност не е лесна задача. И сето тоа затоа што изборот на квалитетни понуди е огромен. Дури и малите брендирани звучници на iPhone се способни да обезбедат одличен звук, неспоредлив со нивната големина. Одлично, но многу скапо!
Наједноставното решение е да прикачите ефтини звучници со излез од 3,5 на вашиот iPhone. Ефтин и весел. И, ќе разгледаме неколку релевантни и интересни производи за добивање светла звук во контекст на оптималниот сооднос цена / квалитет.
Пристанишната станица Philips DS300 е способна да испорача јасен звук со толкав волумен што 50 проценти од нејзината моќ е доволна во еден стан. Пристанишната станица може да се користи 100 проценти во пространи простории, сали - на пример, за звучни презентации. И ова е по цена од 86 американски долари. Меѓу предностите на станицата е можноста за автономно работење од батерии АА. Присуството на аудио влез ви овозможува да го користите Philips DS300 како звучници за лаптоп. Релативните недостатоци вклучуваат синхронизација со iPhone, кој, како резултат, работи како компјутер и телефон само кога станицата е исклучена.
За оние кои го користат iPhone како главен плеер, интересната ќе биде специјалната понуда на аудио приемникот на Anycom Fipo Bluetooth адаптер за iPod. Адаптерот пренесува музика од iPod / iPhone на звучници или приклучна станица преку Bluetooth. Ова решение е погодно за оние чиј сон - безжични звучници на iPhone - сè уште не е достапен. Но, адаптерот чини околу 30 долари. Се поврзува со конекторот на кој било звучник за iPhone, кој потоа делува како Bluetooth слушалки и безжично пушта музика од телефонот. Гаџетот е компактен и не бара дополнителен извор на енергија. Зачувани се сите функции на акустика за префрлување на патеките, прилагодување на јачината на звукот. Лошите страни вклучуваат одредено губење на квалитетот на звукот за време на репродукцијата.
Во сегментот на средна цена меѓу овие производи, вреди да се напомене систем за мултимедијални звучници со далечински управувач и слот за USB / TF за iPad, кој чини околу 60 американски долари. Неговите предности вклучуваат можност за играње и вертикално и хоризонтално, што е погодно за гледање видеа.

Избор на преносни звучници за iPhone
Избор на преносни звучници за iPhone
Избор на преносни звучници за iPhone
Избор на преносни звучници за iPhone Избор на преносни звучници за iPhone Избор на преносни звучници за iPhoneHome | Articles

December 8, 2022 01:42:00 +0200 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting