Земаљска телевизија

Тренутно се у Русији телевизија емитује у стандарду СЕЦАМ (625 редова), слика се приказује у резолуцији 720 са 576 пиксела и брзином кадрова од 25 у секунди.
Велики број страних земаља емитује у ПАЛ формату, који се разликује само у алгоритму кодирања у боји.
Верује се да технолошки најнапредније земље емитују у НТСЦ 3,58 формату. У овом стандарду, број сличица у секунди је 29,97, а резолуција екрана у дигиталном представљању 720 к 480 пиксела. Дакле, НТСЦ стандард има већу брзину кадрова, али нижу вертикалну резолуцију.
Постоје две методе формирања слике - прогресивна и испреплетена. Са прогресивним методом слике, сваки кадар садржи све линије слике, тј., На пример, брзином од 30 кадрова у секунди, биће приказано 30 пуних кадрова. Методом преплетеног преноса слике, парне линије оригиналне слике (пуни кадар) биће приказане у парним кадровима, а непарне линије у непарним кадровима. Испреплетена слика изгледа помало мутно у поређењу са прогресивном, али може значајно смањити количину пренетих информација. Многи људи не воле треперење створено испреплетеним сликама.
Прогресивна слика се означава словом п (прогресивно), на пример 720п. Испреплетена слика - означава се словом И (испреплетено), на пример 1080и.
Старији формати ПАЛ, СЕЦАМ и НТСЦ 3.58 користе испреплетени начин преноса информација.

Земаљска телевизија
Земаљска телевизија
Земаљска телевизија
Земаљска телевизија Земаљска телевизија Земаљска телевизијаHome | Articles

December 8, 2022 01:11:45 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting