За најважните принципи на роботски правосмукалки

Правосмукалка е неопходен асистент во куќата. Со негова помош, лесно можете да ги ставите работите во ред во најнеуредниот и прашлив стан, правејќи го тоа многу побрзо отколку со обична метла. Сепак, што можете да кажете ако современите правосмукалки се во можност да го чистат вашиот стан не само деноноќно, туку дури и без да бараат ваше учество? Се разбира, зборуваме за брзо стекнување популарност на правосмукалки-роботи, кои вредно го чистат станот без воопшто да имаат потреба од грижа. Сигурно многумина се измачувани од прашањето што е основа на работата на ваквите софистицирани и сложени механизми ставени во служба на човекот ... И ако е тоа така, тогаш можете целосно да ја задоволите вашата curубопитност едноставно со читање на нашата статија, во што детално ги опишавме принципите на работа на таквите машини ...
Основна шема и принципи на работа
1. За почеток, вреди да се напомене дека правосмукалката има два резервоара: едниот за вода и детергентот, другиот за нечиста течност.
2. Прво, истурете го растворот за детергент во соодветниот сад.
3. Кога уредот работи, детергентот поминува низ флексибилна специјална цевка до цревото, а потоа, под влијание на притисок, се прска врз целата површина на млазницата за да се распредели рамномерно по областите што треба да се исчистен.
4. При чистење, прскањето на растворот за чистење со вшмукување на влага загадена со честички од прашина се случува истовремено. Ако сакате да направите подлабоко чистење, тогаш нанесениот раствор со средството за чистење мора да се остави неколку минути, а потоа мора да се собере пената, која треба да ја апсорбира целата нечистотија. Загадената течност влегува во друг контејнер, цицајќи ја млазницата. Кога цицате назад, млазницата мора да се вози полека над површината за да се исчисти, во спротивно влагата нема да има време да се апсорбира целосно.
5. Ако сте направиле длабоко чистење, ќе треба да почекате околу час и половина додека тепихот целосно не се исуши.
Ако површината остане влажна по вшмукување, ова може да укаже на мала моќност. Затоа при купување правосмукалки за перење треба да се обрне посебно внимание на вредноста на моќноста на овој модел. Колку е повисок, толку подобро ќе работи уредот. Па, се разбира, обрнете големо внимание на волуменот на резервоарот за вода, врз основа на вкупната површина што ќе треба да се отстрани.
Моделите за перење ја имаат главната предност што можат да го освежат и навлажнуваат воздухот. Но, тие исто така имаат свои недостатоци: тие се поскапи од другите правосмукалки, покрај тоа, ќе бидат потребни дополнителни средства за детергенти, тие се поголеми и потешки, затоа имаат мала маневрирање. Исто така, голема непријатност е потребата да го расклопите секој пат откако ќе го користите уредот, да ги чистите резервоарите и да чекате додека не се исушат целосно.

За најважните принципи на роботски правосмукалки
За најважните принципи на роботски правосмукалки
За најважните принципи на роботски правосмукалки
За најважните принципи на роботски правосмукалки За најважните принципи на роботски правосмукалки За најважните принципи на роботски правосмукалкиHome | Articles

December 6, 2022 16:35:43 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting