За най-важните принципи на роботизираните прахосмукачки

Прахосмукачка е незаменим помощник в къщата. С негова помощ можете лесно да подредите нещата в най-разхвърляния и прашен апартамент, като го правите много по-бързо, отколкото с обикновена метла. Какво обаче можете да кажете, ако съвременните прахосмукачки са в състояние да почистват апартамента ви не само денонощно, но дори и без да изискват вашето участие? Разбира се, говорим за бързо набиращата популярност прахосмукачки-роботи, които старателно почистват апартамента, без изобщо да се налага да се грижат за тях. Със сигурност мнозина се измъчват от въпроса какво е в основата на работата на такива сложни и сложни механизми, поставени в услуга на човека ... И ако това е така, тогава можете напълно да задоволите любопитството си, просто като прочетете нашата статия, в които подробно описахме принципите на работа на такива машини ...
Основна схема и принципи на работа
1. Като начало си струва да се отбележи, че прахосмукачката има два резервоара: единият за вода и препарат, а другият за мръсна течност.
2. Първо изсипете разтвора за препарат в подходящия съд.
3. Когато устройството работи, детергентът преминава през гъвкава специална тръба към маркуча и след това под въздействието на натиск се напръсква по цялата повърхност на дюзата, за да бъде равномерно разпределен върху зоните, които трябва да бъдат изчистен.
4. При почистване едновременно се извършва пръскане на почистващия разтвор с изсмукване на влага, замърсена с прахови частици. Ако искате да направите по-дълбоко почистване, тогава нанесеният разтвор с почистващия агент трябва да се остави за няколко минути и след това трябва да се събере пяната, която трябва да поеме цялата мръсотия. Замърсената течност влиза в друг контейнер, като се засмуква от дюзата. Когато засмуква обратно, дюзата трябва да се движи бавно по повърхността, за да се почисти, в противен случай влагата няма да има време да се абсорбира напълно.
5. Ако сте направили дълбоко почистване, ще трябва да изчакате около час и половина, докато килимът изсъхне напълно.
Ако повърхността остане мокра след обратно засмукване, това може да означава ниска мощност. Ето защо, когато купувате прахосмукачки за пране, трябва да се обърне специално внимание на стойността на мощността на този модел. Колкото по-високо е, толкова по-добре ще работи устройството. Е, разбира се, обръщайте голямо внимание на обема на резервоара за вода, въз основа на общата площ, която ще трябва да бъде премахната.
Моделите за пране имат основното предимство, че могат да освежат и овлажнят въздуха. Но те също имат своите недостатъци: те са по-скъпи от другите прахосмукачки, освен това ще са необходими допълнителни средства за препарати, те са по-големи и по-тежки, следователно, имат ниска маневреност. Също така, голямо неудобство е необходимостта да го разглобявате всеки път след използване на устройството, да почиствате резервоарите и да изчаквате, докато изсъхнат напълно.

За най-важните принципи на роботизираните прахосмукачки
За най-важните принципи на роботизираните прахосмукачки
За най-важните принципи на роботизираните прахосмукачки
За най-важните принципи на роботизираните прахосмукачки За най-важните принципи на роботизираните прахосмукачки За най-важните принципи на роботизираните прахосмукачкиHome | Articles

November 29, 2022 12:39:00 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting